BJELOVAR – Serija provala i krađa na području Bjelovara i županije se nastavlja. Provalnici sve više pokazuju svoju drskost i manjak straha, a to se dogodilo i u posljednja dva dana kada je u Bedeniku nepoznati počinitelj iz štaglja ukrao traktor. Vlasnik traktora nastalu štetu cijeni na iznos oko 105 tisuća kuna.

Također, u istom razdoblju, gotovo u samom centru grada to jest u ulici Tome Bakača u Bjelovaru iz dvorišta je ukraden bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna – stoji u priopćenju PU Bjelovarsko bilogorske. Podsjetimo, krajem prošlog tjedna u Velikom Trojstvu dvije nepoznate muške osobe iskoristile se bespomoćnost 89-godišnjaka i bolest 62-godišnjaka te su im iz obiteljske kuće, praktički pred njhovim očima, ukrali novac.

-Radi se o muškarcu starosti oko 30 godina, srednje tjelesne građe, visine oko 170 cm, kraće tamnije kose, tamnije puti, s manjom bradicom dok je drugi muškarac, također starosti oko 30 godina, jače tjelesne građe, visine oko 160 cm, kraće svjetlije kose, tamnije puti. Oni su od oštećenih zatražili da im daju telefon kako bi špozvali pomoć zbog kvara na automobilu, a kada su ih oštećeni pustili u kuću iskorstili su njihova stanja i ukrali im nekoliko tisuća kuna – izvjestili su iz policije prošli tjedna i zamolili građane za pomoć. (vec)