Piše: Vedran Cindrić

Iako je trenutno nabavka zaštitnih maski, posebno onih najkvalitetnijih s filterim, veliki problem na području cijele Hrvatske, Bjelovarsko – bilogorska županija danas je uručila 2 tisuće zaštitnih maski s filterima FFP2 i FFP3 bjelovarskoj Općoj bolnici i Domu zdravlja BBŽ-a.

-Stožer Civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije zatražio je od Nacionalnog stožera dostavu zaštitne opreme koja je namijenjena zdravstvenim djelatnicima koji se nalaze u operativnim aktivnostima suzbijanja koronavirusa, a to su djelatnici Opće bolnice Bjelovar, Zavoda za javnu medicinu, Dom zdravlja BBŽ i drugi. Najveći problem su zaštitne maske s filterima FFP2 u FFP3 koje su se sada konačno pojavile na tržištu te je županijski Stožer civilne zaštite dao nalog Bjelovarsko – bilogorskoj županiji da kupi određenu količinu istih što smo i učinili – rekao je župan Damir Bajs i nastavio.

-Riječ je o zaštitnim maskama koje vrijede 120 tisuća kuna i njih ukupno 2 tisuće koje nam se počinju sukcesivno dostavljati bit će podijeljenje zdravstvenim djelatnicima i snagama civilne zaštite. Treba istaknuti kako je Bjelovarsko – bilogorska županija u svom proračunu osigurala 5 milijuna kuna za aktivnost Stožera civilne zaštite BBŽ – a namijenjene prevenciji širenja zaraze koronavirusom – istkanuo je župan Bajs.