Ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch i direktor križevačke tvrtke Radnik potpisali u petak ugovor vrijedan 272 milijuna kuna za izgradnju nove bolničke zgrade. Ponuda tvrtke Radnik odabrana je na međunarodnom javnom natječaju na koji su pristigle četiri ponude, a prema ugovoru, rok za izvođenje radova je godinu dana. Nova zgrada bolnice bruto građevinske površine od 18.800 četvornih metara objedinit će, među ostalim, sve kirurške djelatnosti i operacijske sale koje se trenutno nalaze na devet različitih lokacija.

Govoreći o izgradnji, ravnatelj Allouch kazao je kako je riječ o povijesnom događaju za Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i ovaj dio Hrvatske koji će omogućiti zdravstveni standard 21. stoljeća.

„Izgradnjom nove bolnice ostvarit će se uvjeti da naši djelatnici mogu odgovarati na sve znanstvene i druge izazove današnjice, a pacijentima osigurati najbolju moguću skrb”, istaknuo je ravnatelj Allouch. Direktor Habijanec kazao je kako je izgradnja nove bjelovarske bolnice najveći projekt tvrtke Radnik idućeg razdoblja te da čini polovicu godišnjih prihoda te tvrtke.

„Nova bolnica dugo se pripremala i projektirala, a bilo je tu i dosta protivljenja i predlaganja polovičnih rješenja. No, struka je procijenila da je ovo najbolje moguće rješenje, jer bolnice paviljonskog tipa iz 19. stoljeća ne mogu zadovoljiti standarde 21. stoljeća. Vodili smo se onim što kaže struka i 130 tisuća osiguranika HZZO-a koji naginju bjelovarskoj bolnici imat će uskoro standard 21. stoljeća”, naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Dodao je kako Bjelovarsko-bilogorska županija ima snage samostalno financirati izgradnju bjelovarske bolnice, ali dodao je da smatra da ne postoje nikakve prepreke da se u financiranje uključi i Vlada po istom modelu po kojem se financira izgradnja bolnice u Puli.