Danas poslijepodne u prostorijama Opće bolnice Bjelovar potpisan je Ugovor o kreditiranju gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar vrijedan 90 milijuna kuna. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka i zamjenik ravnatelja Opće bolnice Bjelovar Davor Malčić uz prisustvo župana Damira Bajsa.

Kamata od 2.5 %

-Privredna banka Zagreb ponudila je najbolje uvjete kreditiranja s kamatnom stopom od 2,5 posto na ugovor u kunama, a predviđena otplata kredita kreće 2021. godine završetkom izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. – izjavio je župan Bajs. Dodaje da je taj projekt od iznimne važnosti za zdravstvo Bjelovarsko bilogorske županije, ali i šire budući da pacijenti dolaze i iz drugih županija.

-Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućite će i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici – izjavio je župan Bajs. Predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka izjavio je da je ponosan što Privredna banka sudjeluju u ovako važnom projektu za županiju te je iznimno pohvalio župana Bajsa na ustrajnosti koju je cijelo vrijeme pokazivao po pitanju izgradnje nove bolnice. (vec)