Danas su u prostorijama Opće bolnice Bjelovar župan Damir Bajs i ravnatelj Ali Allooch objavili da je raspisan natječaj za izvođače radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Projekt je ‘težak’ 165 milijuna kuna, a natječaj će biti otvoreno do kraja kolovoza nakon čega slijedi odabir najkvalitetnije ponude te početak izgradnje. Za projekt se mogu prijaviti domaći, ali i inozemni izvođači.

-Najveći je to i najvrijedniji objekt u zdravstvu u izgradnji u Republici Hrvatskoj koji će iz temelja promijeniti uvjete rada i liječenja u bjelovarskoj Općoj bolnici. Nova zgrada Opće bolnice omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici – izjavio je župan Bajs.

Inače, za projekt su osigurana sredstva iz dva europska natječaja u iznosu od 70 milijuna kuna, 5 milijuna kuna osigurano je u Fondu za sufinanciranje europskih projekata, a preostalih 90 milijuna kuna osigurano je kreditnim zaduženjem Opće bolnice Bjelovar. (vec)