Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Pročelje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar će biti plavo – sive boje. Naime, tako su odlučili građani koji su putem online ankete imali jedinstvenu mogućnost biranja vizualnog identiteta najvećeg projekta javne namijene u povijesti grada Bjelovara, Bjelovarsko – bilogorske županije i ovoga dijela Hrvatske.

Podsjetimo, građani su mogli birati tri moguća vizualna identiteta te je tako od 4219 glasova njih čak 1887 izabralo plavo – sivu varijantu, odnosno 45 posto. Drugi odabir građana je bila smeđa – beige varijanta i za nju je pristiglo 1309 glasova, odnosno 31 posto. Najmanji broj glasova je dobila bijela boja. Za nju se odlučilo 1023 građana, odnosno 24 posto.

Treba također naglasiti da je odabir boja bio ponuđen u dogovoru sa strukom, odnosno Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru jer se bolnica gradi na prostoru koje je zaštićeno kulturno dobro, a glasovanje je trajalo od 21. studenog do 6. prosinca u ponoć.

Župan Damir Bajs otkrio je vizualni identitet nove bolnice

-Interes je bio značajan i očito je da najveći dio naših sugrađana preferira plavo – sivu varijantu. Ponosan sam kao župan i kao Bjelovarčanin na činjenicu da smo svi zajedno odlučili o pečatu jednog vremena i da su nam građani partneri. Ovdje se radi o povijesnom projektu koji je najveći ikada u Bjelovaru, Bjelovarsko – bilogorskoj županiji i ovom dijelu Hrvatske koji vrijedi 272 milijuna kuna. Sve ide tijekom koji smo zacrtali i unatoč koroni čak ide i iznad naših očekivanja – rekao je župan Damir Bajs.