JOSIP JURAJ TOMINAC, predsjednik NK Bjelovara, dobio je prve ‘izlazne’ rezultate nogometnog spektakla održanog na Gradskom stadionu. Osim što je utakmica između NK Bjelovara i reprezentacije Hrvatske na ušminkani bjelovarski Drvenjak privukla oko pet tisuća gledatelja, što je utakmica putem TV prijenosa gledana u Engleskoj, Španjolskoj, Brazilu, što je organizacija bila savršena i do sada najbolja u povjesti grada Bjelovara, međutim, taj spektakl je napravio minus od 180 tisuća kuna, koji je dodatno opteretio račun NK Bjelovara.

– Jednostavno, zahtjeve HNS-a morali smo ispoštovati, jer u protivnom utakmice na bi bilo. Osiguranje, uređenje i ušminkavanje stadiona, montažne tribine i sve ostalo, strašno je puno koštalo. Kad smo podvukli crtu ispod utakmice i kad smo dobili sve račune ispada kako je usprkos kompletno prodanim ulaznicama nastao minus od 180 tisuća kuna. Međutim, u taj rizik svjesno smo ušli jer smo prije preuzimanja organizacije utakmice od Grada i Županije dobili garanciju da će oni zatvoriti mogući minus, ukoliko ga bude – kazao je predsjednik Tominac koji je upravo zbog tog ‘obećanja’ dogovorio sastanak na Gradskom stadionu na kojem je pored njega sudjelovao župan Damir Bajs, dogradonačelnik Igor Brajdić i predsjednik gradskog vijeća Ante Topalović. Svi su oni svjesni kako NK Bjelovar ne smije trpjeti zbog nastalog minusa i svi su se složili kao će zajedničkim snagama troškove organizacije utakmice svesti na nulu.

DAMIR BAJS
– NK Bjelovar je stožerni sportski klub u našoj županiji i posebno nas veseli činjenica kako njihovu nogometnu školu pohađa 250 dječaka. Čestitam predsjedniku Tomincu na uistinu sjajnoj organizaciji utakmice i na tome što je naša nogometna reprezentacija svoju prvu utakmicu nakon uspjeha u Rusiji odigrala baš u Bjelovaru. Nakon razgovora s Tomincem vidjet ćemo što možemo učiniti da NK Bjelovar ne bude u minusu s organizacijom.

IGOR BRAJDIĆ
– Kao bivši nogometaš drago mi je što se nalazim na ovom kultnom stadionu na kojem je nastupila i naša vatrena nogometna reprezentacija. Pozdravljam i pohvaljujem rad nogometne škole NK Bjelovara i drago mi je što ta škola ima ovako veliki broj dječaka. Naravno, grad Bjelovar će sukladno dogovoru i svojim mogućnostima participirati u podmirenju minusa.

ANTE TOPALOVIĆ
– Žao mi je što na ovom sastavku nema Slavka Prišćana koji je i glavni ‘krivac’ što smo dobili priliku da ugostimo našu nogometnu reprezentaciju i koji je pored predsjednika Tominca iznio i najveći teret organizacije utakmice. Grad Bjelovar će imati razumijevanja prema nastalom dugu, a o tome smo već i razgovarali, s time što će svoj dio ispoštovati.
Ove riječi svakako su obradovale predsjednika Tominca, međutim, do realizacije i do stvarnog podmirenja dugova je dug put.