Kako to već obično biva prije zimskih priprema, dolazi do trzavica oko prelaska igrača između dva najuspješnija gradska kluba, Bjelovara i ždralovačke Mladosti. Ove zime nije iznimka, a cijelu situaciju najbolje koriste samo igrači koji si na taj način dižu cijenu. S obzirom da se sljedeće godine očekuje izgradnja novog gradskog stadiona, Bjelovar je po tom pitanje bio nešto aktivniji. Želja čelnika kluba iz grada, odnosno predsjednika Josipa Juraja Tominca, je da se već sad započne proces stvaranja momčadi za drugu ligu. U tom kontekstu Bjelovarčani su u više navrata kontaktirali najbolje igrače s Brda što je zasmetalo upravu Mladosti.

– Na samom početku istaknuo bi da mi u prvom redu želimo fer i korektan odnos s Bjelovarom. Svjesni smo da je realna situacija da Bjelovar jedan dan bude drugoligaš, a mi trećeligaš i da najbolji igrači igraju na Gradskom stadionu. Međutim, proteklih nekoliko tjedana naši igrači se žale na stalne pozive ljudi iz Bjelovara koji se služe raznim trikovima da bi ih privolili na promjenu sredine. Tu prednjači predsjednik Tominac koji to sve radi iza naših leđa. To nije korektno ni sportski i sigurno negativno utječe na naš međusobni odnos. U proteklih nekoliko godina većina igrača Mladosti i Bjelovara je igrala međusobno, svi su u odličnim odnosima i izgubila se ta netrpeljivost između klubova. Sada se odjednom pojavio Tominac koji ponovno muti vodu – osvrnuo se Miroslav Jurišić, predsjednik Mladosti, na novonastalu situaciju.
Navodno je Mlinariću, Furmeku, Pleiću, Trupcu, Srbljanoviću i Furmeku ponuđeno da dres Mladosti zamijene onim Bjelovara. No, u Ždralovima su uvjereni da do toga neće doći.

– U posljednjih nekoliko sezona mi smo prema svojim igračima do posljednje lipe ispoštivali sve dogovoreno. Oni su svjesni da u nekom drugom klubu možda mogu dobiti veća obećanja, no ostaju kod nas iz razloga jer znaju da će im biti ispoštivano sve ono što smo dogovorili. Neću biti neskroman ukoliko kažem da smo mi sigurno daleko najorganiziraniji amaterski klub u regiji. U proteklih desetak godina smo uz Međimurje i Slaviju najuspješniji trećeligaš, a u zadnjih šest i pol sezona smo osvojili 37 bodova više od susjednog Bjelovara. Igrači to sve znaju i zato se ne bojimo da će otići – naglašava Jurišić koji je dodao da Mladost također traži pojačanja, no jednostavno se nema s kim pojačati.

– Mi za razliku od nekih drugih klubova u prvoj momčadi imamo sve naše domaće igrače koji svaki dan spavaju u svojim domovima. S tom politikom ćemo nastaviti i dalje, no to nam stvara i određeni problem. Naime, mi se iz našeg bazena jednostavno nemamo s kim pojačati. Igrači iz nižih liga ili nemaju dovoljnu kvalitetu ili ne mogu redovito trenirati. Tu se jedino ističe Domagoj Tirić koji je već bio kod nas, no teško je očekivati da on napusti Berek gdje ima sjajne uvjete. Zato je odluka da pokušamo zadržati igrače koji su već kod nas, ali i da još više prilika pružimo mladim igračima iz naše juniorske momčadi. Mladost je oduvijek poznata po proizvodnji mladih igrača i tako će biti i dalje – zaključio je predsjednik Mladosti.

Tominac demantirao optužbe

Iskreno je i bez dlake na jeziku cijelu situaciju komentirao Josip Juraj Tominac, predsjednik Bjelovara. Potvrdio je kontakte s igračima Mladosti, no navodi da tu nije bilo nikakvih nagovaranja i niskih udaraca.

– Osobno sam s gotovo svim igračima Mladosti u jednom dijelu karijere dijelio svlačionicu. Normalno je da se povremeno čujemo i vidimo na piću. U tim razgovorima naravno da se povremeno dotaknemo i njihova prelaska u Bjelovar. To je sasvim normalna situacija. Bjelovar će uskoro dobiti novi stadion i kroz dvije ili tri sezone bi trebao biti drugoligaš. Naš cilj je sastaviti mladu domaću momčad u kojoj će biti mjesta i za pojedine igrače koji se trenutno nalaze u Mladosti. U svemu tome ne vidim ništa loše – naglašava Tominac uz napomenu da će se u najkraćem mogućem roku sastati s Jurišićem te da će nastojati izgladiti sve nesporazume.