Nakon domaćeg neuspjeha protiv Bedema, momčad Mladosti iz Ždralova u subotu gostuje kod Zrinskog iz Jurjevca, novaka u trećeligaškom društvu kojem u goste putuje s velikom dozom optimizma. Međutim, igra Mladost ove jeseni nije u skladu s pripremnim najavama i s očekivanjima navijača. Iako se mogu pohvaliti s borbenošću, s htjenjem i zalaganjem, međutim, u igri Mladosti ove jeseni ima puno pogrešaka, ali zato nema kombinatorike, nema pritiska, a nema ni individualne kvalitete kojom bi se kompenzirali nedostaci. Očito kako su ljetni odlasci Trupca i Mateja Bošnjaka, a kasnije i ozbiljna povreda Vedrana Mlinarića i nešto blaža Ivana Bošnjaka, ozbiljno uzdrmali klub s Brda koji je u jesenskih deset kola sakupio ‘samo’ 11 bodova i ostvario negativnu gol razliku od minus sedam pogodaka.
Pored ove jeseni razigranog Pleića i ponovo ubojitog Mile Sučića koji je sa sedam postignutih pogodaka ponovo u vrhu liste strijelaca Treće HNL istok, jedan od boljih igraća u momčadi trenera Nikole Papca je i Luka Šiprak. Kaže se da njegove lopte imaju oči, da je njegovo proigravanje pravovremeno i precizno, ali i da se Luka može pohvaliti s količinom istrčanih kilometara na utakmici. Obično nakon njegovih asistencija Mladost postiže pogotke, a Šiprak najavljuje kako će i subotu na gostovanju kod Zrinskog u Jurjevcu biti među istaknutijim igračima Mladosti.
– Svjesni smo činjenice kako u našoj igri nešto ne štima i kako rezultati nisu adekvatni očekivanjima. Međutim, u momčadi je sve u najboljem redu. Nema trzavica, nema nezadovoljnika, atmosfera u svlačionici je sjajna i svi dišemo kao jedan. Očito kako se radi o trenutnoj krizi igre i krizi rezultata koja će ubrzo proći – pokušao je pojasniti Šiprak koji je dodao.
– U subotu gostujemo kod Zrinskog koji je novak u trećeligaškom društvu, ali koji je i sjajno otvorio sezonu. Međutim, Zrinski već pet kola nije osjetio draž pobjede što govori kako je upao u krizu, ali i kako je popustila euforija zbog plasmana u trećeligaško društvo. Kvaliteta i iskustvo su na našoj strani i sve to govori kako u Jurjevac putujemo kako favoriti, što ćemo i potvrditi povoljnim rezultatom – najavio je Šiprak uspjeh Mladosti iz Ždralova.