Kako se po gradu i nadalje ne bi povlačile neprovjerene informacije o financijskom izvješću s nogometne utakmice između NK Bjelovara i reprezentacije Hrvatske napokon je održan sastanak između Josipa Juraja Tominca, predsjednika NK Bjelovara, i gradske vlasti koju su i ovom prilikom zastupali gradonačelnik Dario Hrebak, dogradonačelnik Igor Brajdić i predsjednik Gradske skupštine Ante Topalović koji je i pripremio ‘matematički’ izvještaj.

Prema tom izvještaju dug povijesne utakmice za grad Bjelovar nije 180 tisuća kuna, kako je to u svom prvom izvještaju naveo predsjednik Tominac, nego 52 tisuće kuna.

Naime, zaključak zajedničkog sastanka glasi kako se  Josip Tominac požurio s financijskim izvještajem s utakmice i kako nije pričekao da na adresu NK Bjelovara stignu dodatni računi koje su grad Bjelovar i sponzori već unaprijed podmirili.

U SIJEČNJU IZBOR NOVOG PREDSJEDNIKA NK BJELOVARA

– Analizirajući izvještaj i podatke koji su bitni za prihode i rashode utakmice NK Bjelovara i Vatrenih ispada kao ukupni rashod iznosi 489 tisuća kuna, a da je ukupni prihod 347 tisuća kuna. Kad se od dobivene razlike od 142 tisuće kuna oduzme donacija grada Bjelovara od 65 tisuća, u koji su ubrojani i pojedini već plaćeni računi, ali i kad se pribroji donacija županije u iznosu od 25 tisuća kuna, ispada kako je stvarni minus utakmice 52 tisuće kuna – između ostalog kazao je Ante Topalović.

Kako Josipu Tomincu ističe četverogodišnji mandat na funkciji predsjednika NK Bjelovara, tako je dogovoreno da se u siječnju slijedeće godine održi Izborna skupština na kojoj će se izabrati novo klupsko rukovodstvo.

– Žao mi je što se oko ove utakmice podigla tolika bura. Predsjednik Tominac malo se požurio s izvještajem, međutim, ovim sastankom stavljena je točka na ‘i’ na povijesnu utakmicu s kojom se svi ponosimo. Dogovorili smo se da zajedničkim snagama organiziramo novu skupštinu i da u ovom vrlo kratkom roku pokušamo naći novog predsjednika NK Bjelovara – najavio je gradonačelnik Hrebak.