VELIKA PISANICA – Najljepši i najbolji njemački ovčari iz 16 svjetskih zemalja mogli su se vidjeti protekle subote i nedjelje u Kukavici, gdje je, u organizaciji Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske održana 21. glavna uzgojna izložba za njemačke ovčare.

Na izložbi je predstavljen ukupno 151 pas odnosno njihove radne sposobnosti i karakteristike u više ocjenjivačkih grupa i razreda. Sudio je vodeći svjetski par iz Njemačke, eksperti za ove pse, Hans Peter Rieker i Thomas Teubert – suci koji sude svjetska prvenstva.
Domaćin ove, veoma uspjele, smotre njemačkih ovčara, bila je Udruga uzgajivača „Njemački ovčar“ Bjelovar. Predsjednik Udruge, Niko Ćurak, nije krio zadovoljstvo napravljenim.

-Puno smo posla uspješno napravili na opće zadovoljstvo. Mislim da su zadovoljni i svi izlagači, uzgajivači i vlasnici pasa koji su stigli u Hrvatsku. Ovih dana kod nas su se mogli vidjeti neki od najljepših i najboljih njemačkih ovčara na svijetu. Tako je pobjednik u najjačoj klasi bio njemački ovčar Tyson von der Phiste Trope vlasnika Ludwiga Weigela iz Austrije, a u razredu ženki u radnoj klasi svjetski poznata ženka Aisha vin Aphrodithe Kennel vlasnika Ericha Ehrenhofer iz Austrije – istaknuo je Ćurak.
Spomenimo i da je za najbolju uzgajivčnicu njemačkih ovčara u 2018. godini proglašena uzgajivačnica Von Panoniansee, vlasnika Zlatka Ravlića iz Osijeka.