Na međunarodnom sajmu gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme koji je održan održan na Zagrebačkom velesajmu brojni posjetitelji imali su priliku uživati i u tradicionalnim jelima bilogorskog kraja. Zahvaljujući već uobičajeno dobroj promociji, koju na takvim i sličnim događanjima u zemlji i inozemstvu, uvijek pripreme članovi Udruge kuhara i slastičara Bilogore, kušali su se razni tradicionalni specijaliteti naše regije. Posebnost izlaganja jest činjenica da je sve ponuđeno na degustaciju na istom mjestu, netom prije i pripremljeno.

Tako su cijeli dan članovi Udruge predstavljali svoju baštinu pripremajući jela naših starih. Prisutni posjetitelji imali su priliku degustirati i omastiti brk s buhtlama od domaćeg džema, bijelim žgancima s vrhnjem i lukom, krpicama sa zeljem, faširancima, krumpirovim pogačama sa špekom, gibanicom od kelja i sira i juhom od buče. Našlo se tu i kukuruznih palačinki, klipića s bučinim sjemenkama i čvarkuša. Osim degustacije posjetitelji su mogli dobiti savjete i recepture vezane uz pripremu naših “klasika”.

Članovi Udruge se nadaju dobrom odazivu i iduće godine i poručuju da se Bjelovarsko-bilogorska županija može ponositi svojim koliko bogatim toliko i ukusnim nasljeđem.