Piše: Vedran Cindrić

Tužna vijest za sve ljubitelje nogometa u Bjelovaru stigla je danas iz Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, HNS najboljem županijskom nogometnom klubu Mladosti iz Ždralova nije izdao licencu za igranje Druge nogometne lige.

Licencu su tako dobili svi prvaci Trećih liga u Hrvatskoj, osim Mladosti iz Ždralova koji su prvaci Treće lige Sjever te privatnim novcem kreću u izgradnju noogmetnog stadiona čiji završetak se očekuje u proljeće sljedeće godine.

Inače, Mladost iz Ždralova je polagala velike nade u dobivanje licence stoga su trupe trenera Nikola Papca već neko vrijeme u ozbiljnom pogonu te svakih nekoliko dana igraju prijateljske utakmice s ciljem da se što bolje pripreme za kvalifikacijske utakmice, do koji sada zbog ove odluke neće ni doći.

Posjetimo, u prvom ‘valu’ dobivanja licence ‘Mladost’ je odbijena zbog nezadovoljavajućih uvjeta koje pripisuje HNS. Mladost iz Ždralova je zato predložila da utakmice Druge lige igra na stadionu u Vrbovcu dok ne sagrade svoj stadion. HNS to nije prihvatio jer se radi o stadionu koji se ne nalazi unutar županije iz koje klub dolazi. Tako su Ždralovčani onda prijavili Gradski stadion koji, očigledno, također nije zadovoljio uvjete.

Tužna je to vijest za klub koji radi na zdravim temeljima, ima vrhunsku školu nogometa koja proizvodi igrače za prvu momčad i počinje graditi stadion vlastitim novcima. No, birokracija je svoje rekla, a sljedeće godine će klubu s ‘Brda’ biti iznimno teško ući u Drugu ligu iako će imati svoj vrhunski stadion jer će prvo morati osvojiti prvo mjesto u Trećoj ligi, a zatim igrati turnir kvalifikacija s pet prvaka Treće lige od kojih samo jedan ulazi u Drugu ligu.