ŽDRALOVI – Nogometaši ždralovačke Mladosti, novi prvaci Treće HNL Sjever, su prekinuli dvomjesečni post bez zajedničkih treninga. Istina, jednom tjedno su preko jedne internetske platforme održavali zajedničke vidio treninge snage pod ravnanjem Ivana Nikolića, no loptu praktični nisu dodirnuli od sredine ožujka. S obzirom da ih uskoro vjerojatno čekaju kvalifikacijske utakmice za popunu Druge HNL odluka o početku treninga je sasvim razumljiva.

-Na prvom treningu smo napravili određene testove i mogu slobodno reći da sam oduševljen rezultatima. Čini se da su igrači vrlo ozbiljno shvatili naše preporuke o individualnim treninzima i da su svi dobro radili tijekom protekla dva mjeseca. U tom razdoblju fizički gotovo da nisu ništa pali, ali ipak nije isto trenirati sam u četiri zida ili održavati zajedničke treninge – kazao je Nikola Papac, trener Mladosti, koji na treninzima ima skupinu preko dvadeset igrača.

Pripremne utakmice

Izuzetno nam je važno da nas je preko dvadeset, odnosno da imamo barem dva vratara. Tako u jednom dijelu treninga možemo odigrati na dva gola. Redovito je na treninzima 18 seniora plus juniori Pranjić, Đuričić i Domagoj Bošnjak koji su priključeni prvoj momčadi. Matej Kraljević, Sandro Vidojević i Matej Bošnjak su izrazili želju da s nama treniraju te smo i njima izašli u susret. Slobodno mogu reći da mi već duže vrijeme radimo i treniramo vrlo ozbiljno i na visokom nivou. Usudio bi se reći da treniramo na prvoligaškoj razini – naglašava Papac i dodaje.

Protekli tjedan sam se čuo s nekolicinom kolega koji su također sa svojim momčadima započeli treninge. U prvom redu mislim na Polet iz Svetog Martina na Muri, Maksimir i Trnje s kojima bi u dogledno vrijeme trebali odigrati i pripremne utakmice. Teško mi je u ovom trenutku reći termine tih utakmica, no izgledno je da bi možda mogli igrati već od sredine lipnja – poručuje trener Mladosti koja je sve podredila licenciranju i eventualnim kvalifikacijama za popunu Druge HNL.

Protivnici u kvalifikacijama

Potencijalni protivnici su preostali prvaci trećih liga i to redom Marsonia, Vinogradar, Junak iz Sinja i Opatija. Glasine su da bi se kvalifikacije trebale igrati tek krajem srpnja ili čak u kolovozu. Naime, sve je podređeno Prvoj HNL u kojoj se ima za odigrati još deset kola.

S obzirom da ne znamo točan termin kvalifikacija to nam stvara određene probleme. Ukoliko će kvalifikacije biti krajem srpnja ili u kolovozu onda ćemo morati napraviti kratku pauzu te dati igračima malo odmora. Sada je u prvom redu ključno da dobijemo licencu za Drugu HNL, odnosno zeleno svjetlo HNS-a za nastup u kvalifikacijama – kazao je Papac koji se ne boji eventualne konkurencije u Drugoj HNL.

Mi već sad imamo respektabilnu skupinu igrača, no jasno je da ćemo se potencijalnim plasmanom u Drugu HNL morati pojačati. U kontaktu smo s pojedinim igračima iz naše okolice koji bi nam mogli pomoći u drugoligaškoj konkurenciji, ali isto tako gledamo i malo šire. U prvom redu nam nedostaje još jedan ili dva igrača mlađa od 21 godine. S obzirom na Nikolićevu ozljedu spali smo na Bošnjaka i Jakšića, a za treće mjesto u kvoti mladih konkuriraju Vučak i Kočiš. S obzirom da je Slaven Belupo raspustio svoju drugu momčad u kojoj je bilo niz sjajnih mladih igrača vjerujem da ćemo možda tu pronaći neko pojačanje za nas – zaključio je Papac. (mć)