BJELOVAR – Muškarac iz okolice Bjelovara i muškarac iz Zagreba ovih su dana pravomoćno na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđeni zbog trgovine marihuanom, ali i heroinom. Kao što je poznato, heroin spada u kategoriju najopasnijih, najadiktivnijih i najsmrtonosnijih droga, no unatoč tome niti jedan od ovih dilera na kraju neće u zatvor pošto im je izrečena kazna zatvora u trajanju od godine dana zamijenjena radom za opće dobro. Tako je 53-godišnjak iz okolice Bjelovara proglašen krivim jer je u razdoblju od veljače do srpnja 2013. godine u Bjelovaru i Zagrebu, nakon što je na ilegalnom narkomanskom tržištu nabavio heroin i marihuanu, istu tu drogu pokušao dalje preprodati drugooptuženom 40-godišnjaku iz Zagreba.

25 eura za gram

Njih su se dvojica više puta čuli, ali i susreli u Bjelovaru, a 53-godišnjak je 40-godišnjaku nudio na prodaju heroin i marihuau, a nakon postignutog dogovora dogovorenu količinu droge u više je navrata iz Bjelovara nosio u Zagreb i prodavao 40-godišnjaku. Tako mu je krajem ožujka 2013. ponudio na prodaju heroin po cijeni od 25 eura za gram, no tu je ponudu ovaj morao odbiti jer u tom trenutku nije imao novca. No, već mjesec dana kasnije 40-godišnjak se očito dokopao novca pošto je od Bjelovarčanina kupio 25 grama marihuane za 600 kuna. Nakon što je 53-godišnjak sa Zagrepčaninom krajem svibnja iste godine dogovorio prodaju 50 grama heroina po cijeni od 25 eura za gram, našli su se na parkiralištu trgovačkog centra na Slavonskoj aveniji u Zagrebu. Prodao mu je tada 50 grama heroina za probu, a suradnja se nastavila i u lipnju kad mu je 30 grama heroina prodao za 750 eura, kao i u srpnju, kad mu je prodao 50 grama marihuane za 1100 kuna te 5 grama heroina za 125 eura.

Dilali i marihuanu

Ovaj je dvojac osuđen i zbog zajedničkog počinjenja kaznenog djela preprodaje droge, koje su počinili u kolovozu iste godine. Tada je 40-godišnjak s dvojicom poznanika dogovorio prodaju marihuane te je potom kontaktirao 53-godišnjaka, koji se nalazio na području Bjelovara. S njim je dogovorio kupnju 500 grama marihuane za 900 eura, a tu je drogu 53-godišnjak potom dovezao na parkiralište na Slavonskoj aveniji u Zagrebu i u plavo-bijeloj vrećici predao je drogu 40-godišnjaku. Ovaj je pak potom drogu odmah proslijedio dvojcu iz Zagreba, a oni su za pola kilograma marihuane platili dogovorenih 900 eura. Inače, tijekom postupka oba su okrivljenika priznali krivnju, a na kraju su se i oni, kao i Općinsko državno odvjetništvo odrekli pravo na žalbu i priznali pravomoćnost presude, kojom im se jedan dan zatvora mijenja s dva sata rada za opće dobro.