BJELOVAR – U jednoj bjelovarskoj tiskari svjetlo dana upravo je ugledalo i za tiskarska golema iskustva krajnje neobično knjižno izdanje. Baš sve što su novinari o njemu napisali i objavili od 1980. godine na ovamo odlučio je ukoričiti dr. Zlatko Hrgović, Bjelovarčanin koji je radeći kao ginekolog i kirurg u Njemačkoj i domovini stekao svjetski ugled i kojega je 2009. godine Međunarodni bibliografski centar u engleskom Cambridgeu uvrstio na svjetsku top-listu sto najboljih liječnika ginekologa.

‘Moj život između Hrvatske i Njemačke’ naziv je knjige u kojoj je na 564 stranice otisnuo sve sačuvane novinske članke u brojnim medijima u zemlji i inozemstvu. Tako se uz ostalo može uvjeriti u Hrgovićeve odlične uspjehe na području promjene spola, doznati kako je u svojoj frankfurtskoj ordinaciji liječio Jennifer Lopez i Tinu Turner te o brojnim parovima kojima je pomogao da postanu roditelji. Među stotinama naslova svakako intrigira i članak koji svjedoči kako je upravo taj Hrvat uveo HPV cjepivo u Europu.
Da je riječ o iznimno zanimljivim preslikama iz tiskanih medija koji su u proteklih četvrt stoljeća pisali o njemu, u predgovoru knjizi ustvrdio je i prof. dr. sc. Josip Jurčević.

Brojni članci govore o bogatom profesionalnom iskustvu

Zanimljivo je da je dr. Hrgović prije dvadesetak godina izvrsno dijagnosticirao glavnu hrvatsku bolest, koja sada tako nemilosrdno pustoši Hrvatskom, a napose pogubno se društveno i nacionalno osjeća u masovnom bijegu najkvalitetnijih „kadrova“ iz zdravstvenog sustava. Što se tiče ove knjige i dr. Hrgovića, tada je započeo triler koji još traje i o kojem govori njegova knjiga. Na taj je način knjiga koja govori o njemu prestala biti prvenstveno njegova priča ili atraktivna priča o nevjerojatnom svjetskom uspjehu, uspjehu jednog Hrvata, nego se rado o prvorazrednom svjedočanstvu o katastrofalnom stanju u načinu upravljanja Hrvatskom koja proždire Hrvatsku, napisao je Jurčević u dijelu svog predgovora.

Knjiga je otisnuta u 50 primjeraka, a uskoro bi mogla doživjeti i svoje reizdanje.

-Brojni prijatelji, poznanici, kolege liječnici zanimaju se za nju i već ozbiljno razmišljam da ću u tiskari morati naručiti još primjeraka. Ni to što se knjiga tiska u Bjelovaru nije slučajnost, baš kao što neće biti niti promocija koju planiram također u svom rodnom kraju, najavio je za koji tjedan predstavljanje u Bjelovaru svog neobičnog knjižnog izdanja dr. Hrgović.

Inače, ovaj ugledni liječnik odlaskom u mirovinu odlučio je frankfurtsku adresu zamijeniti zagrebačkom, kako kaže, puno bližom svom Bjelovaru u kojemu se s dragim ljudima sada konačno može sastajati gotovo svakodnevno.