Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu kojom se 56-godišnjaka iz Velikog Pašijana kraj Garešnice tereti za dva slučaja prijevare koje je počinio još u kolovozu 2016. godine. On je tako, prema optužnici, u nakani da se nepripadno okoristi, prevario čovjeka iz Garešnice.

Naime, nakon što mu je prethodno prodao osobni automobil Audi, za koji mu je Garešničanin isplatio iznos od 40 tisuća kuna, 56-godišnjak je ponovno stigao do njega. Kazao mu je da će auto koji mu je tek koji dan ranije prodao odvesti na popravak i odmah mu ga vratiti. Naivni Garešničanin u njegove je riječi povjerovao, predao mu Audi, a 56-godišnjak mu automobil do današnjeg dana nije vratio.

Drugi slučaj zbog kojeg se tereti ovog dobro poznatog prevaranta iz Velikog Pašijana još je bizarniji, a također datira iz kolovoza 2016. godine. I u ovom slučaju jedna od žrtava je bio isti muškarac kojem je prodao, a potom i na prijevaru uzeo auto, a ovaj puta 56-godišnjak i još jedna osoba iz njegovog miljea, Garešničana i njegovu obitelj uvjerili su da im je kuća ukleta. Kako bi im pomogli, ponudili su im na prodaju šampone za skidanje uroka, iako su bili svjesni da na kuću ove obitelji nije bačen urok, bez obzira što se nekom vrstom uroka može smatrati i poznanstvo sa 56-godišnjakom.

Obični šamponi

Iako su bili svjesni da im na prodaju nude najobičnije šampone za pranje kose, obitelj iz Garešnice povjerovala je u istinitost njihovih navoda. Predali su im novac za kupnju pet bočica sa šamponom za skidanje uroka, a taj je novac 56-godišnjak zadržao za sebe, pribavivši si time nepripadnu materijalnu korist.

Inače, protiv ovog muškarca iz Velikog Pašijana, pred općinskim i županijskim sudom u Bjelovaru vodi se više kaznenih postupaka. Nedavno je tako s još četiri člana obitelji osuđen na šest mjeseci zatvora jer su metalnim šipkama brutalno pretukli čovjeka, a sudi mu se i zbog slučaja u kojem ga se tereti da je počinio čak šest kaznenih djela spolnog odnošaja bez pristanka i jedno kazneno djelo bludnih radnji.

Foto – ilustracija