BJELOVAR – Na kaznu zatvora u trajanju od tri godine nepravomoćno je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen Saša Krivanek (38), koji je u siječnju 2015. godine pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja Vlatka Glušac. Ova se strašna nesreća dogodila 12. siječnja 2015. godine u 00.35 sati u Ulici Miroslava Krleže, nekadašnjim Hrgovljanima, kad je pod utjecajem alkohola od čak 2,39 promila i vozeći se brzinom od čak 116 km/h sletio s ceste. Dolaskom do zavoja vozeći se kolnikom mokrim od kiše i svjestan da takvom vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu i pristajući na to, izgubio je nadzor nad Peugeotom 306. Zbog toga je došlo do zanošenja auta i prelaska na lijevu stranu kolnika, da bi zatim sletio na zelenu površinu te prednjim desnim bočnim krajem udario u betonsko metalnu ogradu.

Potom je desnom bočnom stranom udario u istočni zid kuće pri čemu je putnica u osobnom automobilu, Ivana Vida, zadobila tjelesne ozljede u vidu razderotine vrata, natučenja vrata i potresa mozga. Suvozačica Vlatka Glušac zadobila je niz teških tjelesnih ozljeda, uslijed kojih je preminula u 01,29 sati u Općoj bolnici u Bjelovaru. Uz bezuvjetnu kaznu zatvora na koju se može žaliti višem sudu, Krivaneku je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri godine. Inače, tijekom postupka Krivanek je izjasnio da se ne osjeća krivim za kazneno djelo za koje se tereti, odnosno za izazivanje prometne nesreće kojom je prouzročio smrt jedne i ozljeđivanje druge osobe.

Tijekom davanja iskaza je rekao da je te nedjelje već iza 13 sati popio prva dva žestoka alkoholna pića. Potom je tog poslijepodneva obišao nekoliko lokala da bi na kraju zajedno s Vlatkom Glušac stigao u lokal na Križevačkoj cesti u kojem je ona radila, a kako bi pokupili njenu kolegicu Ivanu Vidu. Nakon zatvaranja tog lokala otišli su dalje da bi ga nakon nekog vremena djevojke tražile da ih vozi kući.

-Trebao sam voziti do kafića Valentino u Zagrebačkoj ulici, tamo sam trebao ostaviti njih obje. Vozio sam i negdje dolaskom do benzinske postaje Petrol u Zagrebačkoj ulici, htjela me zaustaviti policija, a ja ne znam zašto, ali na njihov znak nisam stao, već sam nastavio voziti. Policija je krenula za nama, a može se reći da smo se dosta brzo vozili te smo se vozili sve do dolaska do jednog zavoja. Cesta u zavoju je bila klizava, auto je proklizao, a nagib je bio kontra, izgubio sam nadzor nad vozilom tako da je došlo do udara vozila u ogradu i u kuću. Žao mi je zbog ovog što se dogodilo, to se ne može ispraviti – istaknuo je između ostalog Krivanek.