Ovih je dana na oglasnoj ploči Općinskog suda u Bjelovaru osvanula i presuda jednom Bjelovarčaninu, koji je “slavu” stekao i na državnoj razini. Naravno, riječ je poznatom prevarantu Titu Gubiću, poznatom i kao Ivana Josipa Zdravka Radoš, koji je ovaj puta osuđen zbog zapuštanja i zlostavljanja djece. Gubića se u ovom slučaju teretilo po dvije točke optužnice, za zanemarivanje, zlostavljanje i zapuštanje danas dvoje odrasle djece, a u oba je slučaja proglašen krivim i nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine dana.

Udarilo ju drvo

Po prvoj točki optužnice teretilo ga se da je od početka 2004. do 10. kolovoza 2008. godine u Bjelovaru, zlostavljao vlastitu kćer. U više navrata je Gubić, bez razloga ili kada s nečim što je napravila nije bio zadovoljan i kada je nešto uzela bez njegovog znanja, tukao kćer s onim što mu je došlo pod ruku. Bio to štap, kabel, remen, ne obazirući se po kojem dijelu tijela će udariti dijete, gađao ju je pepeljarom, znao ju je uhvatiti i vući za kosu, baciti na pod, zbog čega su joj znale ostati i vidljive modrice.

Dva tjedna nakon operacije lijevog oka koje joj je bilo ozlijeđeno u prometnoj nesreći, stisnutom šakom udario ju je po tom oku, nakon čega je nije htio voditi kod liječnika, već je svima govorio kako ju je udarilo drvo koje se izmaklo.
Bolje od kćeri nije prošao ni sin, kojeg je uoči odlaska u zatvor pod izlikom da ide na liječenje Gubić na brigu ostavio poznanici. No, ona nije mogla kontrolirati dječaka te je on završio u domu za odgoj djece. Nakon što je Gubić u ožujku 2009. godine izašao iz zatvora, inzistirao je da mu se sin vrati, što se i dogodilo, no Gubić uopće nije kontrolirao njegovo ponašanje, što je dovelo do toga da je u školi dječak vršio nasilje nad drugim učenicima, konzumirao alkohol u većim količinama, remetio javni red i mir, te je počinio i više kaznenih djela.

Traži 44 tisuće kuna

Kao što je poznato, Gubić se već nalazi u zatvoru, gdje izdržava kaznu zatvora od deset mjeseci zbog prijetnji izrečenih novinarki, a protiv njega se trenutačno vodi više sudskih postupaka pred brojnim sudovima u Hrvatskoj. Gubića se tereti i za kazneno djelo trgovine ljudima, no i Gubić je sam podigao tužbu protiv Republike Hrvatske. On je podnio tužbu zbog neprimjerenih uvjeta u Zatvoru u Bjelovaru, u kojem je boravio nakon što je osuđen zbog prijetnji tadašnjoj šefici Centra za socijalnu skrb Bjelovar. Zbog neprimjerenih uvjeta u zatvorskim ustanovama Gubić od Republike Hrvatske potražuje odštetu od 44 tisuće kuna, a taj je postupak i dalje u tijeku.