Dino Melinčević (27) nepravomoćno je osuđen na 11 godina zatvora za ubojstvo svog poznanika Kristijana Dugančića u listopadu prošle godine u njegovoj obiteljskoj kući u Gornjim Plavnicama. Tako je presudilo vijeće Županijskog suda u Bjelovaru predvođeno sutkinjom Sandrom Galjar, koje je procijenilo da nikako ne može biti riječ o samoobrani, već je Melinčević ovo kazneno djelo počinio s predumišljajem.

Melinčević je tako proglašen krivim za ubojstvo koje je je počinio 8. listopada prošle godine nešto prije 22 sata. On je u pijanom stanju tog dana s koncentracijom alkohola od 1,26 promila, u obiteljskoj kući u Gornjim Plavnicama s ciljem da ga usmrti, Kristijanu Dugančiću, nožem oštrice 18 centimetara nanio čak 50 tjelesnih ozljeda glave i tijela. Od tih 50 uboda jedan je ubod u predjelu prsa bio je toliko dubok da je Dugančić na mjestu preminuo. Potom je 27-godišnjak zaključao kuću u kojoj se nalazilo beživotno Dugančićevo tijelo, a ključ je ponio sa sobom.

 Vratiti vrijeme

-Da sam bio trijezan nikada ne bih išao Kristijanu, a kada me napao, nije mi dao izbora. Nisam ga namjeravao ubiti, već sam se morao braniti od njegovog napada. Još jednom ponavljam da mi je žao što se to dogodilo i najviše bih volio da mogu vratiti vrijeme unatrag – kazao je tijekom završnog govora Melinčević sa suzama u očima, a do kraja suđenja ostao je pri svojoj priči da je susjeda ubio u nužnoj samoobrani.

Kako mu je izrečena zatvorska kazna dulja od pet godina zatvora, Melinčeviću je i produljeno zadržavanje u istražnom zatvoru, gdje će sasvim sigurno ostati sve do pravomoćne presude. Određena mu je i obvezna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu, a oduzet mu je i nož kojim je počinio kazneno djelo. Također, u roku od 14 dana nakon pravomoćnosti presude dužan je u proračun uplatiti i 30 tisuća kuna, koliko su iznosili troškovi suđenja. Naravno, kako je ova prvostupanjska presuda nepravomoćna, obje strane imaju pravo na žalbu.

S. Gambiroža