Vjerojatno nema Daruvarčanina koji ne poznaje tetu Reziku, stanovnicu dvorca grofa Jankovića. Terezija Josipović, naime, danas živi u dijelu dvorca u kojem je nekada bila smještena posluga. Tamo joj, pak, danas, baš ništa ne nedostaje.

– Još uvijek sam relativno dobrog zdravlja i ovdje mi je lijepo. Ovaj dvorac iza sebe ima lijepu povijest, a posebice za mene jer smo i moja majka i ja radile ovdje u školi. Jako sam voljela raditi s djecom. Uvijek se rado sjetim trenutaka kada sam im dijelila hranu. Kada sam u kantama nosila gris, djeca su mi se toliko veselila da su me svaki put skoro prevrnula – rado se prisjeća lijepih životnih trenutaka 86-ogodišnja teta Rezika. Dobrog zdravlja i vedrog duha, uvijek nasmijana i dobro raspoložena i u ove tople jesenske dane uredila je svoj mali cvjetnjak. U njenom domu toplo je, svijetlo i uredno, a miris netom opranog rublja svjedoči kako teta Rezika voli čistoću i red.

– Nikada mi nije ovdje bilo nelagodno živjeti. Ponekad se u dvorcu održavaju izložbe, koncerti ili neka druga događanja. Volim kada se nešto događa jer me to podsjeti ponovo na lijepe školske dane. Smatram da dvorac ima veliki potencijal baš za takva društvena događanja, a posebno me veseli kada ovdje dođu mladenci, fotografiraju se i slično – zaključuje Terezija Josipović kojoj želimo još mnogo lijepih trenutaka u njenom domu za koji, potvrđuje nam, plaća tek malu naknadu. (ap)