Nesretni slučaj prije pet godina, kada joj je komušač kukuruza ozlijedio ruku, glavni je „krivac“ za sadašnju preokupaciju Snježane Grgić iz Srijedske kraj Ivanske – izradu ukrasa i slika od papira jednom nesvakidašnjom tehnikom.

 Za svoju dušu

-Igrom slučaja, njuškajući po internetu u slobodno vrijeme, naišla sam na quilling tehniku izrade slika od papira, kojom se danas bavim za svoju dušu. Ono što sam vidjela odmah me je privuklo. Vidjela sam da se od tako od papira svašta može raditi i tako sam počela prije četiri godine – priča Grgić.
Od papira izrađuje lijepe slike, uglavnom s cvjetnim motivima, a od posebnog materijala koji se zove „najlon čarapa“ razno cvijeće i ukrase. Uz to, od pamučnih traka, tzv. „špageta“, hekla ukrasne košarice. Do danas je izradila stotinjak ukrasa, a slika, kako kaže, sigurno preko stotinu. Sve radi prije svega za svoju dušu, ali i za poklone prijateljima i rodbini. No, njen je rad privukao i druge, pa ima sve više narudžbi za ukrase i slike. Do sada je jednom izlagala, i to na izložbi na Božićnom sajmu u Ivanskoj.
-Lijepo je kad se netko obraduje nečemu takvom, napravljenom o papira – kaže Snježana.

Razni materijali

Radi u slobodno vrijeme, a za izradu jedne slike u quilling tehnici od papira treba joj pet do šest sati. Sada je u velikom poslu oko izrade adventskih vjenčića.
Za izradu koristi razni alat, kombinirke, škarice, ljepilo, žice, konce, a suprug Milan, po struci mehaničar, napravio joj je posebnu iglastu alatku, po uzoru na orginalnu koju su „skinuli“ s interneta. Materijale od kojih izrađuje ukrase i slike, nabavlja na različitim mjestima, pa i u željeznarijama, a ponekad obiđe cijeli Bjelovar ne bi li našla ono što joj treba. Materijale kojih nema u trgovinama nabavlja preko interneta, kao što je slučaj i s „najlon čarapom“.
Koliko Snježana zna, ovom zanimacijom, odnosno izradom slika ovom tehnikom, u širem kraju se bavi samo ona.