Prema prvim neslužbenim informacijama, Tihomir Jaić pobijedio je u tijesnoj utrci za predsjednika ŽO SDP-a BBŽ protukandidatkinju Bojanu Hribljan. Kako doznajemo sa terena, današnji unutarstranački izbori u SDP-u bili su vrlo burni, a na službene rezultate moglo bi se čekati još neko vrijeme zbog navodnog incidenta koji se dogodio na biračkom mjestu u Čazmi. Kako je za Bjelovarac.hr kazao aktualni predsjednik ŽO SDP-a Vedran Babić, ondje je s birališta otjeran promatrač kandidatkinje Bojane Hribljan.
-Imamo razloga vjerovati da se nakon toga manipuliralo glasačkim listićima pa ćemo tražiti ponavljanje izbora na tom biračkom mjestu – kazao je za Bjelovarac.hr Babić.
Podsjetimo, napetost unutar redova SDP-a, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini traje već neko vrijeme, a i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji stranka se podijelila na pristaše aktualnog predsjednika SDP-a Hrvatske Davora Bernardića, među kojima je i Tihomir Jaić, te one koji traže Bernardićev odlazak. Među njima su i Bojana Hribljan i Vedran Babić, koji je javno Hribljan podržao u namjeri da zauzme njegovu dosadašnju stranačku dužnost odnosno preuzme vođenje županijske organizacije.