Policija je obavijestila kako je uhvaćen 51-godišnjak, koji je u noći s ponedjeljka na utorak ukrao novac iz crkve svetog Antuna u Bjelovaru.
-Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 51-godišnjak, u noći s ponedjeljka na utorak, u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, u dvorištu crkve Svetog Antuna, provalio u zaključanu ladicu za sakupljanje milodara koja se nalazi u podnožju kipa Majke božje iz koje je ukrao neutvrđeni novčani iznos radi čega je u utorak uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave – objavila je PU bjelovarsko-bilogorska, a kako neslužbeno saznajemo riječ je o Bjelovarčaninu koji je i ranije bio uhićivan pa i osuđivan zbog krađe.

Aparat s igračkama

Tako je ovaj 51-godišnjak prije nešto više od godine dana na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen zbog još bizarnije krađe koju je počinio u samom središtu Bjelovara. Presuda od 10 mjeseci zatvora postala je i pravomoćna nakon što ju je potvrdio Županijski sud u Zadru, a ovaj je 51-godišnjak toliko morao “ležati” iza rešetaka zbog krađe aparata s dječjim igračkama ispred trgovine u Ulici Ivana Gundulića.

Nakon što je utvrđeno kako je aparat za dječje igračke nestao, istog je popodneva pronađen oštećen u susjednom dvorištu. Utvrđeno je kako ga je netko uporabom tjelesne snage razbio i iz unutrašnjosti uzeo kovanice u iznosu od 317,50 kuna, dok je preostali iznos od 176 kuna pronađen na zemlji jer ga lopov u žurbi očito nije uspio pokupiti. Policija je vrlo brzo došla do 51-godišnjaka, koji je tijekom suđenja sve i priznao, no dodao je da se tog djela sjeća prilično mutno pošto je u tom trenutku bio pod utjecajem alkohola i marihuane. Tko zna pod kakvim je utjecajem 51-godišnjak sada bio, a zbog krađa iz crkve i prošle je godine osuđeno nekoliko osoba.

Tako su u svibnju prošle godine također uhvaćeni u krađi u istoj crkvi, a na djelu ih je tada zatekao gvardijan Franjevačkog samostana u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Bjelovaru. On je u krađi milodara iz škrabice zatekao dvije osobe i do dolaska policije zadržao ih je u prostoru crkve. Policijski službenici su potom na mjestu događaja uhitili 35-godišnjaka s područja Osijeka i 28-godišnjakinju iz Zagreba, a njih oboje su privedeni u policijsku postaju. Tijekom istrage policija je uspjela utvrditi da je ovaj podmukli dvojac čak u četiri navrata krao novac koji su vjernici skupljali kao milodar za crkvu te su ukrali više od 1500 kuna.

 Alarmiralo svećenstvo

Pokušalo se lani ukrasti i iz crkve svete Terezije Avilske na Trgu Eugena Kvaternika, gdje su u krađi u ožujku zatečena dva muškarca. Oni su u nakani prisvajanja novca i svih vrednijih predmeta koje pronađu, kroz nezaključana vrata ušli u malu blagovaonicu Bjelovarsko-križevačke biskupije. Nakon što su ušli unutra s vješalice su uzeli i za sebe zadržali dva muška crna kaputa od kojih se u džepovima jednog kaputa nalazio novčaniku kojem se nalazio novac. Potom su ušli u prostoriju velike blagovaonice gdje su uzeli i za sebe zadržali više boca alkoholnog pića i sokova, čime su pribavili nepripadnu materijalnu dobit u točno neutvrđenom iznosu, ali svakako većem od tisuću kuna kuna. Da situacija bude zanimljivija, ovaj je dvojac uhvaćen na djelu jer je jednom od njih iz ruku ispala boca dok su izlazili van iz crkve, što je alarmiralo svećenstvo, koje je potom pozvalo policiju. Sudski postupci u oba ova slučaja su u tijeku, a svim ovim lopovima prijete zatvorske kazne od šest mjeseci pa do godine dana zatvora, koliko je optužnicom tražilo Općinsko državno odvjetništvo.