Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Nebojša Buhin – Nebo, uspješni bjelovarski gitarist i dobitnik dva Porina za najbolji instrumentalni album sa svojim najnovijim albumom ‘Now’ ostvario je nominaciju za nagradu ‘Porin’ 2021. godine.

To je četvrti samostalni instrumentalni album ovog bjelovarskog umjetnika, a ukupno osmi u bogatoj karijeri. Album je spoj pop – rocka sa bluesom i soundtrack atmosferom, producirao ga je Mladen Malek, a izašao pod etiketom izdavačke kuće Nota Bene iz Zagreba.

– Jako mi je drago da je ovaj album prepoznat i priznat od struke jer sam baš uživao radeći na njemu. Posebno mi je drago jer se radi i o kako bi se moderno reklo low budget albumu, a svejedno se našao u tako jakoj konkurenciji. Inače, ovo je moj četvrti samostalni, autorski, instrumentalni album. S producentom Mladenom Malekom surađivao sam i ranije, a ovo je prvi puta da smo radili moj album. Suradnja je bila sjajna, bez opterećenja i uz obostrano uvažavanje. Osjećam da je ovo jedan od mojih najzrelijih albuma, da i dalje imam svoj rukopis. I dalje je to gitarski orijentiran album, ali nikako guitar hero album. Uvijek mi je bila najvažnija struktura, melodija i aranžman pjesme i osjećam da me umijeće još uvijek služi – kazao je Buhin koji je snimio već tri spota za album ‘Now’.

-Imam već dva Porina i ovo je moja peta nominacija što mi je posebno drago. Za autora nema ništa gore nego kada njegov trud prođe ispod radara. Moram priznati da često i sam pomislim kako malo ljudi prati naš rad, ali onda se dogodi takva nominacija gdje shvatiš da to nije tako i naravno da ti je drago i da si ponosan. No, svejedno, na kraju dana, glazba uvijek dolazi iznutra, sa nagradama ili bez, sa emitiranjem pjesama ili bez, tu si gdje jesi i radiš dalje, ulažeš, snimaš, sviraš – zaključio je Buhin