Želite li putovati s kraja na kraj Bjelovara, primjerice od Ciglene do Klokočevca, za to vam putovanje nije potrebna propusnica. Naime, zahtjevi za izdavanje propusnica odnose se samo na putovanja izvan administrativnih granica Grada Bjelovara. Potvrdila nam je to i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec. Naime, za izdavanje propusnica vezanih uz vitalne obiteljske razloge poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, nadležni Stožeri lokalnih jedinica samouprava.

– Ako vam je mjesto prebivališta ili stalnog boravka Bjelovar, onda se to odnosi na centar grada, ali i na sva prigradska naselja, dakle na sve ono što se nalazi unutar administrativnih granica Grada Bjelovara. Putujete li iz Tomaša u Ždralove, ne treba vam propusnica jer su ta dva naselja unutar administrativnih granica Grada Bjelovara. Ali, putujete li iz Letičana u Ćurlovac, onda vam je propusnica potrebna jer se Ćurlovac nalazi u Općini Veliko Trojstvo, a Letičani u Gradu Bjelovaru – pojašnjava načelnica Bastijančić Erjavec.

Zahvaljujući velikom broju gradova i općina u Hrvatskoj dolazimo i do prilično apsurdnih situacija. Na pamet nam pada državna cesta koja prolazi krov Novu Diklenicu i Ćurlovac. Nova Diklenica, koja se nalazi na zapadnoj strani ceste, pripada Općini Kapela. Na istočnoj strani je pak Ćurlovac, naselje koje pripada Općini Veliko Trojstvo.

Želite li iz nekog razloga prijeći tu cestu, trebat će vam propusnica.

Popis Mjesnih odbora Grada Bjelovara, ujedno i popis naselja