Vedran Cindrić

BJELOVAR – Nakon što je Športska zajednica Grada Bjelovara u srpnju ove godine održala Skupštinu na kojoj je Željko Maletić (HDZ) izabran za predsjednika iste i nakon što je ta Skupština službeno proglašena nestatutarnom i nezakonitom i kao takva nije dobila dozvolu da bude upisana u Registar udruga, (o tome smo pisali (ovdje) Športska zajednica u srijedu je održala novu Skupštinu na kojoj je opet izabran Željko Maletić za predsjednika, ali izgleda da će se i nakon ove Sjednice vući repovi, a prema riječima svjedoka ovoga puta pale su i indirektne prijetnje.

No, krenimo redom.

Športska zajednica Grada Bjelovara koja godišnje od Grada ubire šest milijuna kuna kako bi brinula o bjelovarskom sportu više od tri mjeseca nije imala zakonske predstavnike na što je upozorio portal Bjelovarac.hr Vrlo brzo nakon našeg članka u srpnju ove godine Športska zajednica održava Izbornu skupštinu na kojoj je Željko Maletić (HDZ)  izabran za predsjednika unatoč tome što je u prethodnom mandatu sudjelovao u aferi sumnjivih putnih naloga nakon što je svome bivšem tajniku Alenu Kiđemetu (HSLS) isplatio preko 40 tisuća kuna sumnjivih putnih troškova zbog kojih je Kiđemet bio primoran dati ostavku.

Neviđeni presedan

No, navedena srpanjska Skupština nije održana u skladu sa Statutom niti zakonskim odredbama na što je posebno upozorio Boris Presečki, predsjednik SK ‘Titan gym’ te, kao što smo već naveli, nije dobila dozvolu Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko – pravne odnose da bude upisana u Registar udruga.

Ove srijede, Športska zajednica je pokušala ispraviti tu grešku te je opet sazvala Izbornu skupštinu na kojoj je opet Željko Maletić (HDZ) izabran za predsjednika. No, Boris Presečki, predsjednik SK ‘Titan gym’ navodi da je u srijedu na Skupštini napravljen potpuni presedan koji nije viđen u radu Udruga u Republici Hrvatskoj te je, kako kaže, na njegov pokušaj ukazivanja na nestatutarne odredbe prijedloga dnevnog reda sjednice predsjednik radnog povjereništva sjednice Damir Bošnjak izjavio da su sazivači sjednice Skupštine odlučili da ovu sjednicu neće održati po statutu Zajednice te da nema pravo prigovora budući se aktualni Statut ‘ne može’ koristit.

Prijavljivači neka se paze

-Ova izjava je u rangu izjave da je Sabor RH odlučio da neće primjenjivati Ustav RH na svojim sjednicama. A na kraju ove opet neregularne Skupštine Željko Maletić je izjavio da se ‘prijavljači’ neregularnosti sjednica Zajednice ubuduće paze te da im ne pada na pamet ponovno prijaviti regularnost ove sjednice, jer zbog neupisanih promjena osoba za zastupanje Zajednice u Registru udruga temeljom prošle sjednice, treneri na plaći u Zajednici nisu dobili dotacije za plaće u klubovima za 9. mjesec pa bi se moglo ubuduće dogoditi da ti svi nezadovoljni treneri dođu ‘ispred vrata udruge’ koja ukazuje na propuste nadležnim tijelima, tj. konkretno, ali neizrečeno ispred SK „Titan gym“ Bjelovar – kazao je Presečki.

Športska zajednica se o svemu oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

– Športska zajednica Grada Bjelovara je u srijedu, 21.listopada 2020.godine, održala Izvanrednu izbornu skupštinu na koju se odazvalo 40 od 56 pozvanih predstavnika udruga. Od 40 prisutnih, sa 35 glasova za, izabran je novi predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara, Željko Maletić. Natpolovičnom većinom usvojena su Izvješća Športske zajednice Grada Bjelovara za 2019.godinu sa Raspodjelom sredstava za financiranje sportskih udruga Grada Bjelovara iz Programa javnih potreba u sportu Grada Bjelovara za 2020.godinu, te su donesene izmjene i dopune Statuta i Poslovnika o radu Skupštine i drugih tijela upravljanja Športske zajednice Grada Bjelovara. Redovna skupština održati će se u prosincu – stoji u dopisu Športske zajednice.