Na bjelovarsku Pedijatriju, odjel koji se posljednjih mjeseci bori s kroničnim nedostatkom liječnika, proteklog je tjedna stigla donacija koja je ponovno pobudila nadu u bolje sutra. Za nju se pobrinulo Društvo prijatelja Hajduka Bjelovar, a ovoga puta na odjel su stigla dva televizora, ali i različiti drugi predmeti koji će ponajprije razveseliti malene pacijente.

 Dres Hajduka

-U suradnji s voditeljicom odjela doktoricom Ivankom Fehir-Radanović sastavili smo popis stvari koje su im trenutno potrebne. Temeljem toga, danas smo donijeli dva televizora na što smo posebno ponosni, ali i druge stvari koje su nam ljudi donirali ili za čiju kupnju smo sakupljali sredstva, a za koje se nadam da će koristiti na odjelu. Naime, smatrali smo da su upravo djeca najugroženija skupina pacijenata pa smo im željeli olakšati dane provedene na liječenju i tako je došlo do ove donacije – kazao je Ivan Matenda, tajnik Društva prijatelja Hajduka koje trenutno broji 118 članova. Zanimljivo je spomenuti kako je u prikupljanju sredstava sudjelovao i sam NK Hajduk koji je donirao jedan dres koji su bjelovarski Hajdukovci prodali i time prikupili dio sredstava.

 Lijep pomak

U ime svih malih pacijenata, ali i svih djelatnika odjela, na donaciji je zahvalila doktorica Fehir-Radanović koja je istaknula kako će odsada svaka soba u kojoj borave djeca, a ponekad i njihove majke imati svoj televizor.

-To je zaista lijep pomak posebice u ovim teškim trenucima kada se suočavamo s kroničnim nedostatkom liječnika. Zaista je lijepo znati da građani misle na vas kada je najteže – kazala je liječnica napomenuvši kako se unatoč kadrovskim problemima, svi na odjelu trude svojim pacijentima pružiti dobru uslugu. Naime, na ovom odjelu trenutno su zaposlena tek dva specijalista, dok bi za optimalan rad trebalo biti njih osmero. Rupe se popunjavaju uz pomoć pedijatara koji dolaze dežurati, a veliko veselje na odjelu su četiri specijalizanta.

-Nadam se da će nakon završetka specijalizacije oni ostati raditi u našoj bolnici, a do tada ćemo se snalaziti kako najbolje znamo – kazala je doktorica Fehir-Radanović osvrnuvši se i na opremljenost odjela.
-U zadnje vrijeme zaista je puno uloženo u naš odjel kako bismo bili što opremljeniji, moderniji i prihvatljiviji našim malenim pacijentima i majkama – zaključila je Fehir Radanović.