Šaljući jasnu poruku da zbog stagnacije i zaostajanja naša županija treba promjene u vodstvu, kandidat za župana koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, saborski zastupnik Miro Totgergeli, više puta je naglasio da u pokretanju županije očekuje snažnu pomoć države.

-Sinergija lokalne i državne vlasti, to je ono što nam treba i na što računamo – isticao je više puta Totgergeli naglašavajući da je Vlada Andreja Plenkovića već pokazala da može i hoće pomoći ovoj županiji.
Upravo tu spremnost posljednjih dana uključujući se aktivno u izbornu kampanju na najbolji način dokazuju i sami ministri. Nakon što su mu u ponedjeljak u Bjelovaru snažnu podršku iskazala njih čak trojica, Goran Marić, Gari Cappelli i Milan Kujundžić, ministri državne imovine, turizma i zdravstva, u četvrtak u Daruvaru i Grubišnom Polju to isto je učinila i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Dajući mu podršku, ministrica se tom prilikom posebno osvrnula na Totgergelijev izborni program u kojem je jedna od važnih točaka i briga za stare i nemoćne kroz pokretanje i provedbu programa „Pomoć u kući“. Kako je to već više puta isticao, Totgergeli zajedno sa svojim timom taj program želi provoditi u svim gradovima i općinama jednako, kako bi svi kojima je ona potrebna pomoć i dobili. Tijekom sastanka u Daruvaru ministrica je pohvalila ideju i obećala financijsku pomoć u provedbi projekta što je značajno ohrabrenje i podrška.

Novu značajnu podršku Totgergeli je dobio u petak kada je na njegov poziv stigao trenutno najpopularniji ministar u Plenkovićevoj Vladi, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. U društvu Totgergelija i njegovog tima Tolušić je najprije kratko boravio u Bjelovaru, a potom je posjetio Štefanje i Ivanjsku. Družeći se s tamošnjim poljoprivrednicima uz ostalo je najavio i skoro donošenje nekoliko važnih zakona koji bi poljoprivrednicima trebali značajno pomoći i olakšati današnju poziciju, poput Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu i Zakonu o nepoštenoj trgovačkoj praksi. Hvaleći Totgergelijev izborni program Tolušić se posebno osvrnuo na točku koja govori da će nakon što postane župan financijski i kadrovski osnažiti županijsku Razvojnu agenciju i njene urede otvoriti i izvan Bjelovar.

-Posebno mi se i sviđa i svesrdno pozdravljam ideju da se svim poljoprivrednicima, OPG-eima, obrtnicima i malim poduzetnicima omogući besplatna izrada dokumentacije i prijavljivanje na natječaje nacionalnih i EU fondova – kazao je Tolušić dodajući da će to zasigurno imati pozitivan učinak te u konačnici povećati broj korisnika europskih bespovratnih sredstava što je zajednički cilj svih u Hrvatskoj. Nakon Štefanja i Ivanjske Tolušić je sudjelovao na druženju članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice u Patkovcu na koje je došao i zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić.