Za manje od tjedan dana prikupljeno je gotovo dvije tisuće potpisa, četverostruko više od zakonskog minimuma

Ja sam župan i župan ću ostati, ali za naš mandat ili dva ću pregovarati. Imam iskustvo državne politike i regionalne samouprave koje želim iskoristiti za projekte ovoga kraja. Tu je opća bolnica, tu su škole koje se trebaju izgraditi u okviru javno-privatnog partnerstva, a tu je i brza cesta, Podravski ipsilon koji treba dovesti i do Bjelovara i do Koprivnice, poručuje Bajs

– Svi naši kandidati društveno su aktivni, ali nisu članovi nijedne političke stranke. Svi oni imaju mjesto prebivališta u našemu kraju. Neki su danas ovdje s nama, a neki na žalost nisu mogli doći zbog poslovnih obveza, ili zbog specijalističkog pregleda kada je riječ o našem kandidatu koji je sto-postotni ratni invalid Domovinskog rata – tim je riječima Damir Bajs predstavio kandidate sa svoje Neovisne liste koju je dan ranije uspješno predao Državnom izbornom povjerenstvu, i to nakon što je u roku od samo šest dana prikupio gotovo četverostruko više od zakonskog minimuma postavljenog na 500 potpisa građana.
Ne želim fotelju, želim lobirati za naše projekte
– Dok drugi tvrde da rade koalicije s građanima, a ustvari rade koalicije s drugim političkim strankama, mi smo među građanima i usuđujem se reći, pogotovo nakon uspješno prikupljenih potpisa, da uživamo njihovu naklonost – kazao je Bajs, dodavši kako je uvjeren da će se rezultati aktualnih anketa prema kojima je najpopularniji političar u II. izbornoj jedinici i koje njegovoj Neovisnoj listi daju više od potrebnih pet posto za prelazak izbornog kraja, na predstojećim izborima pretočiti u realnost. Napomenuo je kako se u Hrvatskoj iznimno rijetko za saborske mandate natječu neovisne liste, dok na onim stranačkima za ljude iz ovoga kraja baš i nije bilo mjesta.
– Sve liste za II. izbornu jedinicu pokazuju da je na njima jako mali broj ljudi iz našega kraja i da su vrlo male mogućnosti da će netko od njih doći do Sabora. Ja sam župan i župan ću ostati, ali za našu podršku ću pregovarati. Imam određeno iskustvo iz vlade i iz regionalne samouprave koje želim iskoristiti za projekte ovoga kraja. Tu je opća bolnica, tu su škole koje se trebaju izgraditi u okviru javno-privatnog partnerstva u škologradnji, a tu je i brza cesta, Podravski ipsilon koji treba dovesti i do Bjelovara i do Koprivnice.
Uvjetovana podrška
Sve te projekte potpisivat će neka nova vlada, a moj osnovni preduvjet za suradnju s budućom vladom bit će upravo ti projekti – pojasnio je Bajs, prema anketama svojedobno najpopularniji ministar. Dodao je i kako naš kraj nema reprezentativne predstavnike u vrhu nacionalne politike, što građani nikako ne zaslužuju, za razliku od primjerice Istre ili Slavonije.
– Mi želimo imati stručnjake koji će pripremiti projekte, ali moramo imati i one koji će za te projekte lobirati, koji će ih “gurati” na nacionalnom nivou – pojasnio je Bajs. Napomenuo je i kako je na Neovisnoj listi ispoštivana i tzv. ženska kvota, te da je na njoj osam muškaraca i šest žena.