BJELOVAR – Da je mladost vrelo nepresušnih ideja pokazalo se i u slučaju bjelovarskih tinejdžera koji cijele ljetne praznike u svom gradu snimaju dugometražni igrani film „Zapisivači:Pad“.

U jednu od scena pozvali su Bojana Navojca, popularnog hrvatskog glumca i dramskog prvaka zagrebačkog HNK-a, a on se naravno odazvao. I tako dok su svi glavni glumci amateri, jedinog poznatog među njima zapala je sporedna uloga. No, izvrsni Navojec ne samo da ju je obogatio svojom pojavom i osobnošću nego je kroz dvosatno druženje na filmskom setu mlade Bjelovarčane poučio mnogim glumačkim trikovima. Mjesto radnje ovoga puta je bila Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska u kojoj je Bojan Navojec odigrao ulogu krim policajaca.

– Drago mi je što sam se mogao odazvati. Ovi mladi ljudi zaslužuju podršku i originalni su. Veselim se premijeri – kazao je Bojan.

Inače, riječ je o drami u kojoj su glavni likovi trojica prijatelja koje ponese novac. Otuđe se od svih i jedan od drugoga, na kraju ih životne okolnosti probude i vraćaju na pravi put. Kraj je pomalo i tužan.

– Planiramo premijerno prikazivanje već ove jeseni i jako sam sretan što smo doživjeli i podršku ovako velikog glumca. Ovo je, uostalom totalno bjelovarski film pa se i on u njemu nekako podrazumijeva. Nadamo se da će publika biti jednako zadovoljna kao što smo i mi. Istina, nakon dva mjeseca gotovo svakodnevnog snimanja i to po pet do šest sati u komadu svi smo pomalo na izmaku snaga, ali jedno je sigurno, ovo ljeto ćemo svi pamtiti cijelog života – kaže 16-godišnji Petar Klinac, redatelj filma kojemu je u snimanju svim svojim i profesionalnim osobnim i tehničkim resursima pomogla bjelovarska Udruga za promicanje kulture DOKUart.

No, ističe ničega ne bi bilo da njegov filmski projekt nema bezuvjetnu podršku 30-tak vršnjaka i naravno njihovih roditelja.

 – Kako je film još uvijek bez budžeta, odnosno pomažu nas roditelji koliko mogu, a svi se snalazimo i za rekvizite i za opremu i za okrijepu, koja nam je nakon sati i sati snimanja potrebna, neizmjerno sam zahvalan brojnim obiteljima mojih prijatelja. Mnogi nam bez problema ustupe i svoje kuće ako se neki kadar uklapa u njihov ambijent. Posebno sam zahvalan Policijskoj upravi Bjelovarsko-bilogorskoj koja ni trenutka nije dvojila i na cijelo poslijepodne nam je ustupila svoje prostorije – zahvalan je mladi autor.