Da je i ovo ljeto bilo turbulentno i još uvijek je u Šapi, potvrđuje Marija Horvat ističući kako se situacija s napuštanjem pasa u Bjelovaru tijekom ljetnih mjeseci nimalo ne mijenja. Naime, kako tvrdi Horvat, Bjelovarčani se po pitanju ostavljanja i napuštanja pasa nisu nimalo osvijestili pa se ista situacija ponavlja iz godine u godinu.

– U Šapi trenutno imamo 59 pasa, a naš je kapacitet 60 pasa. Da imamo mjesta, mi bi mogli svaki mjesec mogli pokupiti 25 i više pasa. No, mi smo ograničeni prostorom i više od 60 ne smijemo imati. Jer, ako udomimo jednog, samo jednog onda možemo i odvesti u azil – ističe Marija Horvat. Dodaje kako oni u Šapi nude uslugu čuvanja pasa, no trenutno ju nisu u mogućnosti nuditi također zbog ograničavajućeg broja pasa koje u Šapi smiju imati.

Što se, pak, osiguranja hrane tiče, nje ima dovoljno jer je ugovornom obvezom s Gradom Bjelovarom definirano što i koliko se kupuje, no tu problema nema. Nažalost, situacija s udomljavanjem također nije dobra, a Marija Horvat kaže da mogu biti sretni ako mjesečno udome dva psa. Nažalost, ljudi je sve manje, a sve je manje i onih koji imaju vremena za ljubimca. (ap)