Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnicu protiv 57-godišnjaka rodom iz Tomislavgrada, umirovljenog profesora gastronomije s prebivalištem u Splitu, a boravištima u Zagrebu i kanadskom Torontu, koji je uhićen 22. listopada prošle godine pod optužbom za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

U međuvremenu je 57-godišnjak pušten na slobodu, gdje će dočekati početak postupka, a optužnicom ga se tereti da je automobilom pokušao pregaziti policijskog službenika. Nakon što ga je prethodno zaštitar uhvatio u krađi u jednom bjelovarskom trgovačkom centru, 57-godišnjak je pokušao pobjeći policajcu. Sjeo je u svoj Audi A8 i upalio motor, a kada ga je bjelovarski policajac sustigao i stao ispred vozila te mu izdao zapovijed da izađe iz vozila i identificira se, 57-godišnjak se na te zapovijedi oglušio.

I ne samo to, već je automobilom krenuo prema policajcu, koji je u cilju otklanjanja opasnosti od sebe, iz futrole izvadio službeni pištolj bez streljiva i usmjerio ga prema vozilu. Potom se 57-godišnjak počeo voziti unatrag na svoje parkirno mjesto da bi odmah zatim opet krenuo automobilom prema policajcu, no u eventualnom udaru policajca zaustavilo ga je vozilo druge policijske ophodnje.