Samo dan nakon što je Hrvatska seljačka stranka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji doživjela težak udarac nakon što ih je čazmanski gradonačelnik napustio te sa sobom navodno “pokupio” i 300 članova, iz stranke poznate po nauku braće Radić pristigao je mail s obavijesti. Iako se očekivalo, pogotovo što je u mailu potpisan HSS BBŽ, da će se županijsko vodstvo javnosti obratiti u vezi Pirakovog napuštanja stranke, to se, čini se, neće dogoditi.

Naime, u mailu je bila obavijest o akciji bjelovarskog HSS-a. Članovi te stranke, stoji u pozivu, u petak, 7. ožujka, povodom Dana žena dijelit će na bjelovarskoj tržnici sadnice maćuhica s početkom u 10 sati. Podjela maćuhica, prema svemu sudeći, članovima bjelovarskog HSS-a, a čini se i županijskoj organizici HSS-a, važnija je od „čazmanskog potresa”.

Žaljenje, optimizam i jedinstvo

Kasnije istoga dana s iste mail adrese pristiglo je i priopćenje županijskog HSS-a u kojemu je izraženo žaljenje zbog Pirakova odlaska, ali i “optimizam temeljen na na jedinstvu, brojnosti i značaju stranke u našoj županiji”. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U srijedu, 04. ožujka 2020. godine u prepunoj dvorani Hrvatskog seljačkog doma u Hercegovcu, Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke Bjelovarsko-bilogorske županije održala je svoju Programsku skupštinu.

Na skupštini je više od stotinu delegata jednoglasno prihvatilo Izvješće o dosadašnjem radu predsjednika ŽO HSS BBŽ Bore Bašljana te Plan i program rada za 2020. godinu.

Predsjednik je izrazio žaljenje radi trenutnih nesuglasica u stranci kao i napuštanja HSS-a od strane članova čazmanske organizacije.

Unatoč svemu tome, istaknuo je optimizam temeljen na jedinstvu, brojnosti i značaju stranke u našoj županiji a na skupštini je vladala pozitivna atmosfera i ozračje zajedništva.

Glavna poruka skupštine je da se stranka mora snažnije zalagati za selo, ruralni prostor, zaštitu okoliša kao i svih naših resursa te za bolji položaj seljaka jer oni su uvijek bili neizostavan dio i srž Hrvatske seljačke stranke.”