U I. Osnovnoj školi u Bjelovaru se od 4.do 8. siječnja održava Zimska škola informatike za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola s područja Grada Bjelovara. Tečaj se održava u dvije grupe dnevno po tri sata, a učenici će svladati programe Paint, Word i Power Point. Voditelj škole je učitelj informatike u I. osnovnoj školi Goran Jarčov.
Nakon petogodišnje pauze tako je ponovo organizirana Zimska škola informatike koju je Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije pokrenula još 2004. godine i šest godina u nizu intenzivno radila na informatičkoj edukaciji djece, mladih i odraslih osoba. Kroz Zimske školu informatike, podsjetimo, prošlo je oko 1.300 polaznika tečaja, najviše djece.
– Zadovoljan sam što se ponovo organizira Zimska škola informatike na poticaj I. Osnovne škole jer smatramo da je informatička pismenost jako važna. U godinama kada se održavala, Grad Bjelovar je Zimsku školu informatike pomogao sa 55 tisuća kuna, a ove godine ćemo iz pričuve gradončelnika izdvojiti 3.500 kuna kako bi se pokrili materijalni troškovi. Grad će školu informatike pomagati i dalje jer je to sjajan projekt – istaknuo je gradonačelnik Antun Korušec na otvorenju Zimske škole informatike prigodno organiziranom u Gradskoj upravi.
Zimsku školu informatike otvorila je ravnateljica I. osnovne škole Tatjana Landsman koja se zahvalila Gradu Bjelovaru, te izrazila želju da se za učenike tečaj informatike nastavi i idućih godina.
– Posebno nas veseli što se prijavio veliki broj djece, a sigurno je da ćemo na Zimskoj školi informatike raditi i dalje. Nadam se da će informatika uskoro postati i obavezan predemet od prvog razreda osnovne škole – naglasila je ravnateljica Landsman.