Nakon gotovo dva tjedna teškog i mukotrpnog rada rukometaši Bjelovara su prošli tjedan odigrali prve dvije pripremne utakmice. Protivnicu su bili Viro Virovitica i Ivanić, takmaci iz Prve HRL Sjever. U oba susreta naši rukometaši su upisali rutinske pobjede, no unatoč tome bilo je vidljivo da se još uvijek nalaze u pripremnom razdoblju i da formu tempiraju za početak drugog dijela prvenstva. Ono što veseli je solidna igra još uvijek nedovoljno spremnog Denisa Tota koji je pokazao da će biti pojačanje.

– Treba istaknuti da nam je rezultat u obje utakmice bio u drugom planu. Primarno smo željeli da svi dobiju priliku, da se svi dobro istrče i da se ispoštuju neki dogovoreni zadaci. U tome smo uspjeli i mogu biti zadovoljan prikazanim. U pojedinim trenucima je bilo jasno vidljivo da su nam noge teške, da smo umorni od napornih treninga i to je razumljivo s obzirom na ovaj period priprema – naglasio je Dalibor Sokač, trener Bjelovara, te je najavio nastavak priprema.

– Pred nama su ovaj tjedan još dvije pripremne utakmice. U srijedu gostujemo u Zagrebu kod Metalca i u subotu igramo uzvrat u Ivanić Gradu. U tim utakmicama ćemo ipak imati znatno ozbiljniji pristup. Nećemo više toliko rotirati i igrat ćemo puno ozbiljnije. Cilj je vidjeti tko može, a tko ne može odraditi zacrtane zadatke te iskristalizirati situaciju za nastavak prvenstva – dodao je trener Bjelovara.

U srijedu su Bjelovarčani na gostovanju u Virovitici slavili rezultatom 36:25. Utakmicu su obilježili Lind s osam i Vidaković s pet pogodaka. Tri dana kasnije u 31:29 pobjedi nad Ivanićem briljirao je vratar Perić koji je susret završio s 12 obrana od ukupno 24 udarca upućena prema njegovom golu.

Najefikasniji su bili Lind sa šest, odnosno Gašparović, Jurišić i Tot sa po četiri pogotka. Pred Sokačom je još dugotrajan put u nastojanju da posloži kockice i pronađe pravu kemiju u momčadi. Pod hitno mora razbuditi Babića, raspucati Tandaru, popraviti realizaciju krila, te pronaći prave uloge za Linda, Petričevića i Dervenčića. To se prvenstveno odnosi na Linda koji je već po tradiciji najbolji strijelac momčadi, no s njim na parketu Bjelovar ne djeluje dobro. Nije sporno da ubojiti dešnjak ima kvalitetu, no češće je koristi za pumpanje osobne statistike nego za korist cijele momčadi.