Nova školska godina je počela, a upisi u 1. razred srednje škole još traju. I ove se godine učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnom ili jesenskom upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu prijaviti za upis u naknadnom roku koji je počeo 2. a završava 20. rujna i to u neki od obrazovnih programa koji još nisu popunjeni.

Naime, nakon ljetnog i jesenskog upisnog roka u srednjim školama diljem Lijepe naše ostalo je još 4.895 slobodnih mjesta. S nepopunjenim upisnim kvotama suočilo se 11 do ukupno 15 srednjih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije u kojima je ostalo 188 slobodnih mjesta.

U Bjelovaru 60 slobodnih mjesta

Pet bjelovarskih srednjih škola raspolaže sa 60 slobodnih mjesta za upis u 1. razred. Tako je u bjelovarskoj Gimnaziji ostalo 15 slobodnih mjesta i to sedam u jezičnoj te osam u općoj gimnaziji. U Medicinskoj školi preostala su tri slobodna mjesta. Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola ima sedam nepopunenih mjesta i to u po pet u pekarima, jedno je mjesto slobodno u obrazovnom programu za kuhara te jedno za pomoćnog konobara.

I u Obrtničkoj školi gdje je preostalo 18 slobodnih mjesta čekaju prijave za upis. U toj školi šest je slobodnih mjesta za zavarivača, dva za bravara, jedno mjesto za obrazovni program proizvođača i montera PVC i aluminijske stolarije te devet slobodnih mjesta za pomoćnog bravara. Nepopunjena je ostala i bjelovarska Glazbena škola gdje je 17 slobodnih mjesta u nekoliko obrazovnih programa.

I u daruvarske srednje škole nisu popunile upisnu kvotu. Tako je u Gimnaziji još sedam slobodnih mjesta, u Tehničkoj školi 18, a u Ekonomskoj i turističkoj 17 od kojih čak 14 u prodavačima te tri u konobarima. Ni Glazbena škola nije popunila kvotu jer je ostalo još osam slobodnih mjesta.

Ni pola kvote

U čazmanskoj Srednjoj školi je 17 slobodnih mjesta, a u garešničkoj 13. Najlošije je s upisima prošla grubišnopoljska Srednja škola u kojoj je čak 48 slobodnih mjesta gotovo u svim obrazovnim programima.
U tu školu upisalo se 43 učenika što znači da nije popunjena ni polovina upisne kvote.