Protekloga četvrtka održan je 13. susret najčitatelja Bjelovarko- bilogorske županije povodom Dana hrvatske knjige. Bogat program koji je otvorio ravnatelj Marinko Iličić, održao se na Studijskom odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović, a gost sureta bio je pisac Kristian Novak.

– Ovo je krasna manifestacija i jedna od naših projekata kojim želimo poticati ljude na čitanje te mi je iznimno drago što smo ove godine mi domaćini – izjavio je Iličić. Inače, ova manifestacija se svake godine održi u drugom mjestu u županiji, a inicijativu za odžavanje preuzeo je voditelj Županijske matične službe, Ilija Pejić.
Ovom prilikom proglašeno je čak šest najčitetatelja od kojih je osmogodišnji Ivan Nehvatal iz Daruvara već redoviti gost ove manifestacije. Naime, Ivan je već peti put proglašen najčitetljem.

– Volim čitati bajke, basne, povijesne priče i znanstvenu fantastiku. Ljubav prema čitanju krenula je kada mi je mama pokazala kako se mogu lijepo osjećati kada uđem u svijet knjige te koliko je to opuštajuće – kazao je mladi Ivan koji je protekle godine pročitao čak 320 knjiga. Omiljen je član svake knjižnice koju posjeti, a naviše voli svoju daruvarsku jer se uvijek potrude naći za njega nove knjige.