Namjerava li uopće Uprava Peveca ispuniti obećanje dano početkom godine o izgradnji novog prodajnog centra u Bjelovaru, na mjestu onog starog čije je rušenje započelo prije nešto više od pola godine, pitanje je koje sve glasnije postavljaju Bjelovarčani. Štoviše, u posljednje vrijeme intenzivirale su se gradske priče po kojima je Pevecu sasvim dovoljan prostor u nekadašnjem Getrou, dok bi gradilište na poprilično atraktivnoj lokaciji u Ulici Andrije Hebranga trebalo ići u prodaju. Iz Uprave Peveca opovrgavaju gradske kuloare.

– Tvrtka Pevec kupila je spomenuto zemljište s objektom i kako smo i najavljivali, gradit ćemo novi, lijep, suvremeno uređen i opremljen prodajni centar što smo u više navrata i komunicirali Bjelovarčanima. Premda smo planirali kako ćemo novi prodajni centar otvoriti krajem ove godine, sve nam se odužilo zbog projekta koji smo mijenjali jer želimo sagraditi objekt koji će dugoročno odgovarati našim potrebama.

Ovom prilikom molimo Bjelovarčane za razumijevanje i strpljenje jer želja nam je sagraditi objekt koji će nam dugoročno biti koristan – poručuje Dijana Jendrašinkin, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija u Pevecu. Podsjetimo, tvrtka Pevec zemljište i stari, montažni trgovački centar otkupila je od Erste banke krajem prošle godine za pet milijuna kuna.

Ubrzo potom najavljena je izgradnja novog, modernog trgovačkog centra, a vrijednost radova procijenjena je na 20 milijuna kuna. Inače, glasine o navodnoj prodaji gradilišta u Hebrangovoj možda je potaknuo oglas objavljen na službenim internetskim stranicama tvrtke Pevec, a u kojemu doista stoji da je zemljište u Bjelovaru na prodaju. No, nije riječ o Hebrangovoj, nego o zemljištu u Kozarčaninovoj ulici površine nešto veće od devet tisuća četvornih metara, od čega 2.500 “kvadrata” iznosi površina objekata.