Nakon gotovo dva mjeseca obilaženja bjelovarske hitne jer nemaju svog obiteljskog liječnika , mještani Općine Šandrovac ipak bi trebali dobiti stalnu liječničku skrb u svojoj općini. Naime, Općina Šandrovac i županijski Doma zdravlja su u potrazi za liječnikom koji bi stalno radio u ambulanti u Šandrovcu i vijesti su za sada dobre.

-Za posao u Šandrovcu je zainteresirana jedna liječnica iz Bjelovara koja će baš danas, četvrtak 14. travnja, doći kod nas i razgledati prostor, a sve bi trebalo biti definitivno utanačeno tijekom idućeg tjedna. Odlaskom bivše liječnice još 1. ožujka naši su mještani dospjeli u nezavidnu situaciju i zato su odlazili na hitnu u Bjelovar kad im je nešto trebalo – kaže načelnik Općine Šandrovac Josip Dekalić.

U međuvremenu je Dom zdravlja skrpao privremeno rješenje kako Šandrovac ne bi posve ostao bez liječnika, no na duži rok je to neodrživo. Mještanima treba stalna skrb i mogućnost odlaska obiteljskom liječniku.

-Dva puta tjedno nam dolazi liječnica iz Velike Pisanice što se može uskladiti ako treba napisati recepte ili slično, ali brojnim mještanima trebaju i druge usluge i to svakodnevno. Ne mogu svi putovati u Bjelovar i mijenjati liječnika i stoga se nadamo da ćemo opet dobiti liječnički tim koji će u Šandrovcu biti na punom radnom vremenu – kaže načelnik Dekalić.

Kao većina drugih općina i Šandrovac u pokušaju privlačenja liječnika iz cijele Hrvatske nudi besplatni smještaj iznad same ambulante gdje je uređen općinski stan. Budući liječnik samo treba platiti režijske troškove, a kako je po svemu sudeći riječ o liječnici iz Bjelovara, ne bi trebao biti problem niti putovati u nedaleki Šandrovac.