Nebojša Buhin, poznati bjelovarski gitarist i dobitnik dva Porina za najbolji instrumentalni album, koji je k tome još dva puta i nominiran za istu nagradu, uskoro završava novi samostalni album te otvara prostor u strogom centru Bjelovara u kojem će s svim zainteresiranima otkrivati tajne sviranja gitare.

-Imam mnogo posla. Već pet godina pratim po koncertima Ninu Badrić. Surađujem i s Edom Maajkom, sestrama Husar i još mnogo drugih umjetnika. No, budući da sam Bjelovarčanin i da su me godinama mnogi pitali kada ću u Bjelovaru održavati instrukcije, odlučio sam se sada ozbiljnije posvetiti tome – priča nam nagrađivani gitarist Buhin. Kaže da je u Ulici Frana Supila 11 (iznad Kluba) iznajmio prostor u kojem će uskoro početi primati sve one koji žele naučiti ili napredovati u sviranju gitare.

-Već sam održao bezbroj satova instrukcija i radio s mnogo talentiranih Bjelovarčana, ali sada će to biti u vrhunski uređenom prostoru u samom centru grada. Na instrukcije su svi dobrodošli i dobna granica zaista ne postoji. Radio sam s djecom koja su prvi put primila gitaru u ruke, a javljaju mi se i starije osobe koje iz raznih razloga nisu mogle naučiti svirati kada su bili mlađe, a imale su veliku želju – priča nam Buhin. Kaže da često zna raditi i s mladima koji već iznimno dobro znaju svirati gitaru, ali žele još više napredovati.

-Iako imam mnogo posla i koncerata, veselim se ovom poslu i radit ću ga s velikim entuzijazmom. Mislim da u ovom gradu ima mnogo mladih talentiranih glazbenika i nadam se da ću barem nekima od njih pomoći u pronalasku njihovog smjera – kaže nam Buhin, dodajući kako će u četvrtak 25. siječnja i 1. veljače od 17 do 20 sati njegove prostorije iznad Kluba biti otvorene za sve zainteresirane. (vec)