VELIKA PISANICA – U konkurenciji 562 natjecatelja iz devet zemalja agroturizam ‘Na Malenom brijegu’ Vladimira Vlajinića iz Ribnjačke, naselja na području općine Velika Pisanica, osvojilo je nagradu i priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu na području srednje i jugoistočne Europe ‘Stvaratelji za stoljeća’.

Naime, ovih je dana završen višemjesečni postupak izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe ‘Stvaratelji za stoljeća’. Međunarodni odbor sastavljen od 15 stručnjaka iz 11 zemalja jednoglasno je odabrao baš ‘Izletište na Malenom brijegu’, a ponos što je njegovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobio ovu prestižu nagradu nije krio Vladimir Vlajinić.

-Biti u društvu dosadašnjih uglednih laureata ove prestižne nagrade, za nas i naš OPG, Agroturizam Na Malenom  brijegu je velika čast i odgovornost. Agroturizam Na Malenom brijegu 2021. godine slavit će deset godina od osnutka.  Od samog početka posjetitelji su nam davali podršku svojim pozitivnim doživljajima i oduševljenjem Malenim brijegom. Tri generacije šesteročlane obitelji Vlajinić dočekuju goste otvorena srca, prezentiraju ljepote Bilogorskog kraja, mirise i okuse domaće hrane – naglasio je Vlajinić.

Kako ističu organizatori, cilj dodjele ove nagrada je javno odati priznanje i skrenuti pažnju šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme. Međunarodna nagrada i priznanje ‘Stvaratelji za stoljeća’ dodjeljuje se pojedincima, tvrtkama, znanstveno-obrazovnim institucijama, lokalnim i regionalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, medijima… Dakle, svima koji predanim i kreativnim radom doprinose razvoju poduzetništva, a samim time, i razvoju cjelokupne zajednice u kojoj živimo i stvaramo.