Bjelovarsko kino koje konstantno broji veliku posjećenost od sinoć (nedjelja) je zatvoreno na pet dana što je najduži razmak da kino ne radi od samog otvaranja prije tri godine. Za pojašnjenje zatvaranja zamolili smo ravnatelja Kulturnog i multimedijskog centra Dubravka Adamovića koji nam je uz objašnjenje najavio i velike novitete.

-Neovisno o činjenici kako se 29. svibnja navršilo tri godine od primopredaje objekta, a 3. lipnja i od prve „presice“ na kojoj smo predstavili KMC Bjelovar kao novu javnu ustanovu u kulturi Grada Bjelovara, iznimna posjećenost naših programa, blizu 150 tisuća posjetitelja, obvezuje nas i na održavanje visoke razine higijenskog standarda, odnosno, na temeljito i dubinsko čišćenje fotelja i podnih i zidnih obloga kinodvorane. Nakon dugotrajnog traženja profesionalne tvrtke koja bi taj posao napravila kvalitetno i u prihvatljivu roku, uspio sam uz pomoć suradnika iz kinodistribucijskog lanca doći do izvođača s odličnim referencama – izjavio je Adamović i dodao da će bimolekularno čišćenje kinodvorane biti završeno do 15. lipnja kada se kreće s novim filmskim hitovima.

-Istodobno, upravo ovih dana privedeni su kraju pregovori i o nabavci najsuvremenijih dodataka za vrhunske 3D projekcije što obuhvaća zamjenu postojećeg platna sa srebrnim platnom za prednju 2D/3D projekciju, ugradnju  polarizirajućega modulatora za 3D projekciju i nove 3D naočale. Kako sada stvari stoje, već bismo početkom srpnja mogli gledati najbolje kinoprojekcije u Hrvatskoj – naglasio je ravnatelj Dubravko Adamović.

Marko Rogić vlasnik je zagrebačke firme koja provodi bimolekularno čišćenje kina te nam je objasnio o čemu se radi.

-Najsuvremenija kina u Hrvatskoj nas zovu da im napravimo bimolekularno čiščenje pa smo tako dobili i poziv bjelovarskog kina. Naš zadatak je da obavimo profesionalno, dubinsko čišćenje koje se radi dvokomponentnom kemikalijom koja radi na molekularnom principu. Jedna komponenta otapa prljavštinu, druga ju veže na sebe i sve se pod vakumom izvlači van. Na taj se način uklanjaju mrlje i bakterije te se dezinficiraju sjedalice koja će nakon što ih prođemo izgledati kao prvog dana. Radit ćemo dan i noć i ostajemo u Bjelovaru dok sve ne završimo – izjavio je Rogić.