Kulturno sportski klub “Kul Pong” u suradnji s “Dizajnericom”, obrtom za grafički i web dizajn izašao je u javnost s još jednim zanimljivim projektom. Radi se o virtualizaciji dječjih slikovnica, a članica ‘Kul Ponga’,  Rea Ban prva je dobila priliku da se u sklopu projekta predstavi široj publici kao mlada autorica bojnih slikovnica koje su već nagrađivane na državnom natječaju ”Moja prva knjiga”. Njena nova priča ‘‘Nebeski orkestar’‘ otvorila je ovaj projekt i puštena je u svijet internetskog bespuća.

Podrška Silvije Šesto 

Ovaj bjelovarski stolnoteniski klub posebno veseli podrška književnice Silvije Šesto s obzirom da je i ona poput Ree prvo bila stolnotenisačica, dok danas slovi za jednu od najpoznatijih hrvatskih književnica za sve uzraste. Iz tog razloga joj se iz “Kul Ponga” posebno zahvaljuju na tome što je prepoznala njihov projekt kao nešto kvalitetno i napisala recenziju za Reinu priču. Organizatori žele i ostalu djecu inspirirati da im se priključe – prvenstveno u predstavljanju njihovih već gotovih djela, ali i kako bi u sklopu virtualizacije krenuli sa svojim radionicama na kojima bi, osim spomenutih kreiranja vlastitih bajki, educirali ih i o sigurnosti na internetu.

-Radionice bi se održavale vikendom uz brojne gostujuće kreativce koji bi između ostalog, mogli nadahnuti polaznike. Dakle, djeca će uz brojne predavače, mentore, učitelje, profesore i volontere dobiti priliku za edukaciju područja koje ih interesira, ali i sudjelovati direktno kao autori ili suradnici kluba – kaže Ines Ban, predsjednica “Kul Ponga” i inicijatorica spomenutog projekta.

 Kreativnost na djelu

U sklopu projekta, osim grupnih satova, bit će ponuđeni i individualne satovi za djecu koja se žele pridružiti njihovoj družini, a ipak još nisu pronašli i otkrili nešto što ih posebno interesira. Plan organizatora je postati odskočna daska, prolazni peron ili pak mjesto dobre zabave za mladež.
-Naša kreativnost ne mora doma skupljati prašinu već će ovako svi imati priliku biti autori, kao i čitati književna djela mladih i gledati njihovu kreativnost na djelu, zaključuje Ban.