Već tradicionalno momčad Mladosti iz Ždralova bez puno pompe, ali zato prepoznatljivo vrlo ozbiljno i u detalje organizirano, starta s pripremama za novu sezonu. Trener Nikola Papac prozivku igrača sazvao je za 17. srpnja, ponedjeljak, u 18:00 kad će igračima predočiti kakav im je pakleni plan pripremio i sve ono što ih očekuje u narednik šest tjedana koliko će trajati pripremni period.

– U planu nam je odigrati deset pripremnih utakmica i održati 30 treninga. To će biti više nego dovoljno da se dobro uigramo i da u momčad ukomponiramo naše novopridošle igrače kojih baš i nema previše – najavio je Papac početak priprema koje će, barem u svom početku, startati bez zvučnih pojačanja.

– Naš kapetan Kukec oprostio se od igranja u Mladosti, a osim njega oslabljeni smo i za Sabljića koji je ostao u Njemačkoj. Ta dva igrača biti će teško nadomjestiti prije svega što u našem nogometnom bazenu baš i nema igrača koji bi mogli pratiti zahtjeve igranja u trećoj ligi, a osim toga svi koji imalo vrijede licitiraju s nekoliko klubova i nabijaju enormno visoke cijene koje nisu u rangu amaterskog nogometa.
Ipak, Papac je naglasio kako Mladost traži jednog kvalitetnog napadača, a dobro bi im došao i bilo kakav kvalietan igrač.

– U prvenstvo startamo bez velikih imperativa. Tražiti ćemo mjesto u sredini ljestvice što je ova momčad u stanju ostvariti, ali ćemo i veću pažnju posvetiti našim mladim igračima koji bi se u novom prvenstvu trebali potpuno dokazati. Tu prije svih mislim na Grgića, Markuza, Ivana Bošnjaka i Furmeka, ali i na Boška Kosanovića i Luku Vukeka koji su iz Bila i Varteksa došli na Brdo kao pojačanja. Međutim, najvećim uspjehom smatramo što smo uspjeli sačuvati kostur momčadi iz prošlog prvenstva.
Već najave trenera Papca dovoljno govore kako momčad Mladosti tokom ljetnog mercata nije pretrpjela velike promjene i kako će vratar Kiki Srbljanović ponovo biti njihova glavna karika, ali i kako će Trupac, Pleić, Mlinarić, Mile Sučić, Vrbanić, biti temeljni igrači o kojima će ovisiti igra i plasman u prvenstvu.

– Razgovarali smo s još nekoliko igrača iz županijskog ranga natjecanja kojim smo zbog njihovih prošlogodišnjih zapaženih igara pružili priliku da se oprobaju u Mladosti, međutim, ti igrači ili nemaju dovoljno kvalitete, ili ih treba jako dugo čekati da steknu naviku svakodnevno trenirati i da budu korisni za trećeligaški klub – smatra Papac koji već u slijedeću subotu u Sisku protiv Segeste ima prvu pripremnu utakmicu. Međutim, termin te utakmice nije upitan, ali upitan je protivnik jer Segesta se nalazi u vrlo teškoj situaciji zato postoji opravdana mogućnost da Mladost gostovanje kod Segeste zamjeni s nekim drugim protivnikom.