Već duže vrijeme u gradskim se sportskim kuloarima kao jedna od tema nameću promjene u Mladosti iz Ždralova. Spominje se svašta. Spominjala se smjena trenera Papca, govorilo se kako je već gotova stvar da je Petar Bošnjak novi trener, da je Mate Sučić na izlaznim vrtima, da je i legendarni Mile Bošnjak pred sportskom penzijom, da pola NK Bjelovara prelazi na Brdo, ali i da se pripremaju velike promjene u klupskoj politici i da se trećeligaš s Brda sprema na veliki zaokret koji bi kulminirao plasmanom u drugu ligu.
Kako bi dobili nešto jasniju sliku svega što se sprema, ili što je već učinjeno u Mladosti, pitali smo Ivicu Željka Beljana, predsjednika trećeligaša iz Ždralova koji je po ‘naklapanjima’ nogometnih kužera isto tako bio vrlo blizu izlaznih vrata popularnog nogometnog kluba s Brda.

ŽELJKO ADŽIĆ I ZORAN KUKEC POMOĆNICI RENATU RADIĆU

– Jasno da i mi osluškujemo glas bjelovarske nogometne javnosti pa su tako i do nas doprle razno razne glasine. Drago nam je što se javnost bavi našim problemima i što u tim pričama ima istine, međutim, ima tu puno neistinitih scenarija. Naime, rukovodstvo Mladosti jučer je održalo sastanak na kojem su donesene vrlo bitne odluke, ali one su isključivo vezane za rad nogometne škole. Prije svega, zaključeno je da se nogometnoj školi posveti veća pažnja tako da će ona u buduće raditi sa znatno većim sredstvima. Kako bi škola što bolje funkcionirala za sportskog direktora imenovan je Renato Radić, poznati bjelovarski poduzetnik koji će uz sebe imati dva pomoćnika. Jedan od njih je Željko Adžić, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama koji je već uključen u rad škole, dok je za jednog od pomoćnika imenovan i Zoran Kukec, naš dojučerašnji kapetan i klupska legenda. Osim toga, škola nogometa napraviti će zaokret i u stručnom vođenju, tako da tražimo nove mlade nogometne trenera koji će u školu unijeti svježu krv i znati oplemeniti njen rad. Cilj svih ovih promjena je kako bi roditelji imali što manje troškova i kako bi im članarina bila jedini izdatak, a sve ostale troškove snosio bi klub – kazao je predsjednik Beljan koji se očitovao i na upit o seniorskoj momčadi i ostalim klupskim aktivnostima.

S ISTOM MOMČADI U DRUGI DIO PRVENSTVA

– U toku su radovi na uređenju klupskog kafića i svlačionica, a u planu je izgradnja novih unutrašnjih i vanjskih WC-a. To su za sada jedine promjene u Mladosti, što znači da u seniorskoj momčadi nema baš nikakvih noviteta. Trener Papac i njegov stručni stožer ostaju i dalje uz momčad, a nema promjena i u igračkom kadru koji će u istom sastavu na proljeće pokušati postići što bolje rezultate. Točnije, klub se priprema za novu sezonu i za novu ligu u kojoj ćemo imati i nove ciljeve – najavio je predsjednik Beljan.