ŽDRALOVI – U nedjelju su nogometaši Mladosti otputovali na sedmodnevne pripreme u Medulin. U sklopu mini priprema vodeća momčad Treće HNL Sjever će odigrati dvije utakmice. U srijedu u Medulinu protiv Rudara iz Prijedora u subotu na povratku doma na Krimeji protiv trećeligaša Orijenta. Po povratku u Ždralove nogometaše Mladosti očekuje zgusnut raspored pripremnih utakmica. U razdoblju od sedam dana redom će odmjeriti snage protiv Belišća (13. veljače), Trnja (17. veljače) i Jaruna (20. veljače).

– S pripremama smo zbog lockdowna u zaostatku tri tjedna i to nikako ne možemo nadoknaditi. Igrači su u tom razdoblju trčali i individualno su trenirali, ali to ne može zamijeniti prave zajedničke pripreme. Važno je da u Medulin ne putujemo potpuno nespremni, jer tamo ćemo svaki dan imati po dva treninga. Dvije pripremne utakmice su nam otpale, no u preostalih pet ćemo tražiti optimalnu formu za nastavak prvenstva – poručio je trener Tihomir Bradić istaknuvši da je stav stručnog stožera da u Medulin ne putuje ni jedan junior.

– Dosta smo razgovarali o tome i na kraju smo procijenili da je bolje da ne vodimo nikoga. Sigurno je da pet ili šest juniora zaslužuje da ide s nama, ali mi smo mogli povesti tek dva ili tri. U tom slučaju bi sigurno došlo do nezadovoljstva i zato je naša procjena da je najbolje da u tom slučaju ne ide nitko. To ni u kojem slučaju ne znači da na njih ne računamo. Oni su u našim planovima, ali isto tako moramo biti svjesni da mi od sezone imamo velika očekivanja i nemamo previše prostora za eksperimentiranje – pojašnjava Bradić koji u Medulinu na raspolaganju ima kompletan igrački kadar u kojem su i pojačanja Prijić, Nakić i Bošnjaković.

– Od novih igrača jedino Bošnjaković ima problema sa zglobom, no svejedno je s nama u Medulinu. On je pod nadzorom liječničke službe i neće trenirati s ostatkom momčadi, nego će raditi individualno. Važno je da smo u Medulinu svi zajedno, ne samo zbog treninga nego i zbog momčadskog duha. Zbog toga smo izuzetno zahvalni klupskoj upravi koja nam je omogućila ove mini pripreme – na kraju dodaje Bradić (mć)

Foto – Facebook stranica Mladost Ždralovi