Na državnom natjecanju iz informatike, znanstvene discipline prema kojoj se okreće obrazovanje u svim značajnijim zemljama svijeta, Gimnazija Bjelovar ove je godine sudjelovala s dva učenika i njihovim ponosnim mentorima. Ovo najznačnije natjecanje iz informatike, koje je i ulaznica za Informatičku olimpijadu za učenike osnovnih i srednjih škola, održano je kao i nekoliko prethodnih godina u Primoštenu od 13. do 16. ožujka.

Gimnazija Bjelovar se redovitim susjelovanjem na tom natjecanju unazad nekoliko godina svrstava u rijetke škole izvan Zagreba s takvim postignućem. Na natjecanju koje okuplja najbolje od najboljih iz cijele Hrvatske učenik trećeg razreda Gimnazije Bjelovar Luka Ćurić pod mentorstvom Daria Vidića, osvajio je izvrsno peto mjesto u kategoriji gimnazija, dok učenik iste škole četvrtog razreda Borna Cafuk pod mentorstvom Mihaele Kelava, osvaja četvrto mjesto u kategoriji prirodoslovno-matematičkih gimnazija.

Pomalo je egzotično na državnom natjecanju pronaći nekoga tko ne pripada zagrebačkim školama, pa je konstantnost predstavnika Gimnazije Bjelovar tim značajnija. Lukin i Bornin uspjeh je respektabilan jer su niz godina u samom vrhu informatičara srednjoškolaca, a prema riječima Lukinog mentora Daria Vidića, obojica namjeravaju i visokoškolsko obrazovanje nastaviti u tom području.

– Iznimno smo ponosni na naše momke koji višegodišnjim trudom i odricanjem dolaze do ovakvih rezultata. Riječ je o učenicima koji su uvijek spremni na dodatan rad iako pohađaju zahtjevne obrazovne programe, a mi kao njihovi mentori nastojimo pomicati granice u njihovom znanju, a prvenstveno ih usmjeriti ka tome da postanu savjesni i odgovorni ljudi – kažeVidić.