Stella Zavišić maturantica je bjelovarske Gimnazije, trenutačno najviše okupirana školskim obvezama i pripremanjem za željenu kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na prvi pogled sasvim obična tinejdžerica, koja u ovoj fazi života samo želi biti sigurna da je pravilno odlučila. No, Stellu ipak mnogo toga čini posebnom. Osim što je za razliku od većine svojih vršnjaka jako zaljubljena u knjigu, Stella uživa i pišući.

– Sjećam se da sam svoju prvu priču napisala još u prvom razredu osnovne škole i da sam ju čitala pred cijelim razredom. Od tada otprilike intenzivno pišem, a jedno vrijeme pisala sam i pjesme te kolumne u časopisu za mlade OK – priča o svojim počecima mlada autorica. U sedmom razredu osnovne škole odlučila je početi pisati svoj prvi roman. Nakon dvije godine intenzivnog rada na svjetlo dana izašla je “Iskra”, prvi dio triologije “Vatra”. Riječ je o znanstveno-fantastičnoj priči o tinejdžerici vampirki koja želi osvetiti ubijenog prijatelja i dečka iz prošlosti.

Roman mlade autorice Stelle Zavišić koji je na neki način naslonjen na Sumrak serijal od četiri vampirsko/fantastična romana koje je napisala američka književnica Stephenie Meyer je intrigantno i začuđujuće štivo koje čitatelja ne ostavlja nakon iščitavanja, naprotiv ono ga još dugo drži – istaknuo je u predgovoru, tek za oko dvije godine kasnije objavljene knjige urednik Ilija Matić. Da je Stellin način pisanja na razini puno iskusnijih kolega, potvrđuje i interes za posudbom njezine knjige u bjelovarskim knjižnicama.

– Drago mi je što mladi posežu za njom i čitaju ju iako ima više od 200 stranica. To mi i jest poticaj da nastavim s pisanjem ali nažalost sada nemam vremena. Nadam se da ću jednoga dana moći taj svoj hobi pretvoriti u posao od kojega ću moći i živjeti. Kada budem starija možda će i izdavači biti povjerljiviji, pa mi od završetka pisanja do objave neće trebati dvije godine – nada se Stella. Trenutačno ju, kaže, drži znanstveno-fantastični žanr, jer on nudi veliku mogućnost za bilo kakvu radnju, a rado piše i osvrte na pročitane knjige drugih autora, koji se objavljuju na jednom književnom portalu za poticanje čitanja.