Kada su radovi na uređenju komunalne infrastrukture u bjelovarskom naselju Vidikovac počeli prošle godine u travnju, stanovnici tog dijela grada znali su da su radovi opsežni i da posao neće biti brzo gotov. Zadovoljni što će i oni konačno postati mještani naselja koje će u 21. stoljeću dobiti gradski vodovod i kanalizaciju, nisu očekivali da će trenutak kada će cesta biti asfaltirana ipak morati tako dugo čekati.

Ne možemo se obraniti od prašine

– Svaki put kada cestom prođe automobil, diže se prašina. Ne moram vam niti opisivati kakva je situacija kada prolazi kamion. A kamioni ovuda prolaze svakodnevno i to više puta jer su ovdje tvrtke kao što je mesnica Tulić i IP drvo. Ne znamo više kako bismo čistili i kako bismo se branili od prašine. Dvorišta su nam puna prašina, a prozore do ceste ne smijemo otvarati jer nam sve ulazi u kuću – kažu Ljubica i Slavko Begić iz Vidikovca. Dodaju kako povremeno dolazi i cisterna koja polijeva cestu no kažu kako to nije dovoljno i da bi ona trebala dolaziti češće. Isto tako, pitaju se i zašto je samo dio ulice Vidikovac asfaltiran i to samo početak, a ostatak dijela nije.

Njihov susjed Stevo Janković život na Vidikovcu opisuje pustinjskim. Kaže kako je sve počelo dobro i bilo dobro u trenucima dok je trajala izborna kampanja.

– U tim su nam trenucima sve lijepo obećali i gradnja je počela. No, nakon nekog vremena i pretpostavljam nakon potrošenog novca, sve je stalo. Sada se ovdje osjećam uistinu kao da sam u pustinji. Mislim da bi cijeli taj sistem trebalo vratiti u neka prijašnja vremena kada smo puno brže i puno više radili pomoću samodoprinosa – smatra Janković. (ap)

Radovi se nastavljaju već ovoga tjedna

Iz Grada Bjelovara, pak, stižu dobre vijesti. Čelnici kažu da se već ovoga tjedna nastavljaju radovi u Ulici Vidikovac koji će biti završeni u ugovorenom roku.
– Napominjemo da je građevinska dozvola postala pravomoćna 12. lipnja 2017. godine. Rok izvođenja radova je 16 mjeseci nakon potpisa ugovora i uvođenja u posao. Nadalje, Ugovor je potpisan 16. lipnja 2017. godine, a radovi su započeli 23. lipnja 2017. godine. Prema tome, radovi trebaju biti gotovi do 23. prosinca 2018. godine – pojašnjavaju iz Grada Bjelovara. Kažu i kako će nakon završenih radova Mjesni odbor Ban Josip Jelačić biti potpuno uređen. To je jedan od najvećih mjesnih odbora, a Radničko naselje, Vidikovac i Mlinovac imat će potpuno novo ruho.

– Također, vlasnici nekretnina u dijelu Ulice Vidikovac koji je u rekonstrukciji su prošle godine dobili obavijest da se priključe na vodovodnu ili kanalizacijsku mrežu. Ovim putem pozivamo građane koji se do sada nisu priključili na vodovodnu ili kanalizacijsku mrežu, a postoje tehničke mogućnosti priključenja, da isto naprave u što kraćem roku – zaključuju iz Grada Bjelovara.